avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire

buna ziua.
mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act poate sa faca ca noi dupa moartea ei sa nu ne certam si sa stim fiecare ce ne revine . Vreau sa stiu ce drept avem si la bunurile tatalui care intre timp s-a recasatorit.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:13, 2 Februarie 2011
Testament, cu conditia ca prin acesta sa nu exheredeze pe vreunul dintre voi. Recomand forma autentica.
cum se poate stabili o valoare a bunurilor in asa fel incat testamentul sa nu dezmosteneasca pe nici unul dintre noi?
faceti o estimare aproximativa a bunurilor .... sau daca vreti mai corect o expertiza :)
Testamentul se poate face in favoarea la amandoi sau in favoarea numai la unul singur. In acest din urma caz, cel de-al doilea ar trebui sa primeasca altceva in schimb.
multumesc pentru moment o sa mai revin cu cateva intrebari dupa ce vad actul de proprietate al mamei sa vad daca e proprietar cu drepturi depline sau suntem si noi trecuti pe undeva.
o zi buna si pe curand
buna ziua.am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati:tatal meu a decedat,impreuna cu fratele lui au un pamant mostenit de la tatal lor.actul de proprietate este pe numele lor.eu vreau sa intru in posesia a ceea ce mi se cuvine.fratele tatalui meu nu are urmasi,mama mea este in viata.intrebarea mea ar fi:cat imi revine mie procentual?va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2008
shekinas, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa mama pe 2 mase succesorale sorisso2005 sorisso2005 Buna ziua, Am cateva intrebari legate de succesiune. Mama a decedat in 2007 iar succesiunea dupa mama am facut-o acum in 2012. Succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)