avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire

buna ziua.
mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act poate sa faca ca noi dupa moartea ei sa nu ne certam si sa stim fiecare ce ne revine . Vreau sa stiu ce drept avem si la bunurile tatalui care intre timp s-a recasatorit.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:13, 2 Februarie 2011
@leonarddav
Ati postat mesajul la un topic din 2008, cam ce raspunsuri va asteptati sa primiti? nu mai citeste nimeni mesaje de acum trei ani, trebuia sa deschideti un subiect nou.

Oricum, depinde de cine decedeaza primul dintre cei doi soti. Daca decedeaza ea prima, mostenirea tatalui dvs. se va imparti la 2, celor doi fiii ( dvs. si fratele vitreg) in cote egale. Daca decedeaza el primul, sotia supravietuitoare culege 1/4 si copiii 3/4 impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa mama pe 2 mase succesorale sorisso2005 sorisso2005 Buna ziua, Am cateva intrebari legate de succesiune. Mama a decedat in 2007 iar succesiunea dupa mama am facut-o acum in 2012. Succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)