avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Neplata facturi abonament orange
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Neplata facturi abonament orange

Buna Ziua.
In 2014 mi-am facut un abonament la orange in valoare de 25 de euro, perioada abonamentului fiinde pana in 2016 la finalul anului.
De cateva luni nu am avut posibilitatea sa mai platesc facturile si mi s-a cumulat un debit restant la Orange in valoare de 350 RON.
De o vreme primesc telefoane si notificari de la COFACE, ceva organizatie de recuperare a creantelor care imi cere in continuu sa platesc. Am vorbit cu un operator COFACE la telefon si i-am explicat ca am probleme financiare si nu pot sa platesc o perioada facturile. Mi-a zis ca mi se aplica penalizari de 0.5% din valoarea facturilor restante in fiecare zi si o sa imi rezilieze contractul.
Nedumerirea mea este urmatoarea:
Ma pot chema in judecata cei de la COFACE/ORANGE pentru recuperarea debitului restant?
Daca imi reziliaza contractul, mi se anuleaza si datoria catre Orange?

Va rog sa ma lamuriti.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 13:49, 9 Februarie 2016
Va pot chema in judecata cei de la COFACE firma de recuprerare,ORANGE avandut creanta la COFACE.Daca se reziliaza contractul nu inseamna ca, nu mai puteti fi obligat la plata debitelor restante.Rezilerea contractului nu presupune si anularea datoriei catre COFAC/ORANGE.
1.
DA, cei de la COFACE/ORANGE va pot executa silit pentru debitul Dvs. catre Orange dat fiind faptul ca s-a perfectat intre ei un contract de cesiune de creante astfel ca COFACE/ORANGE s-a subrogat in toate drepturile si obligatiile Orange.
2.
Pentru a opri cresterea continua a debitului prin noi facturi, trebuie sa reziliati contractul. Rezilierea nu are efecte asupra debitelor restante si nici asupra penalitatilor aferente debitelor restante. Acestea curg in continuare pana la plata integrala a debitului si a penalitatilor calculate in cursul executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot pati in cazul in care nu am achitat factura orange? Andubeatbox Andubeatbox Buna ziua lume! Acum un an am facut un abonament de 8 euro, acum vreo 3luni am facut inca unul de 20 euro... nu am mai platit factura orange de doua luni din ... (vezi toată discuția)
Orange, neplata facturii MutuA. MutuA. Bună seara, Pe data de 11.10.2016 am încheiat un contract cu Orange valabil 24 de luni pentru a putea obține un telefon împreună cu un abonament de ... (vezi toată discuția)
Neplata abonament orange mardare555 mardare555 Buna seara ! Acum 2 luni de zile verisorul meu ma rugat sa ii fac un abonament de internet la Orange , eu avand deja un abonament de 6 luni . Evident ca ... (vezi toată discuția)