avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... inregistrarea expresiilor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

inregistrarea expresiilor

Buna ziua!
Firma mea are deja inregistrata marca individuala (combinata) insa acum dorim sa inregistram si doua expresii sau slogane pe care sa le aplicam pe ambalajul produselor noastre.Ex: "mai multa caldura in casa voastra"! E posibil acum dupa inregistrarea marcii? Care este procedura? Se pot inregistra separat de marca ?
Daca avem doua produse diferite si pentru fiecare produs vrem cate un slogan diferit, trebuie cereri separate la OSIM sau se poate solicita prin aceeasi cerere inregistrarea ambele sloganuri? Acestea se incadreaza la varianta"marca verbala"?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mony , utilizator 13:29, 8 Decembrie 2010
Buna ziua,

Inregistrarea sloganurilor este posibila oricand, deoarece fac obiectul unor cereri de inregistrare separate. Ele pot fi depuse la inregistrare atat separat cat si impreuna cu marca cu care vor fi folosite.
Daca aveti doua sloganuri diferite trebuie sa depuneti 2 cereri de inregistrare.
Ele se vor incadra la categoria marca verbala daca elementele verbale (cuvintele) ce le compun sunt scrise cu caractere standard, de masina de scris. Daca cuvintele le scrieti cu oricare alta fonta mai deosebita, in culori atunci se incadreaza la categoria "marci combinate".
Succes in continuare!
Multumesc f.mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca otilia13 otilia13 Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: Este obligatoriu pentru o societate comerciala sa-si inregistreze marca la OSIM, sau care sunt consecintele ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea unei mărci! MihaiKrc MihaiKrc Doresc să îmi înregistrez o marcă la OSIM. As dori sa stiu la cine trebuie sa apelez, care ar fi costurile. Mulțumesc anticipat!! (vezi toată discuția)
Cum se poate inregistra un concept? Miru Miru Buna ziua, conceptul la care ma refer consta in organizarea unui anumit eveniment cu o tema specifica obiectului de activitate al firmei, in fiecare an, in ... (vezi toată discuția)