avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare marca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare marca

Buna ziua! Am urmatoarea intrebare:
Este obligatoriu pentru o societate comerciala sa-si inregistreze marca la OSIM, sau care sunt consecintele neinregistrarii? In caz de neinregistrare ar putea fi afectata activitatea societatii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 10:38, 13 Octombrie 2014
Trebuie sa facem distinctie intre marca si emblema.
Marca este definita astfel :

Marca este un semn de reprezentare grafică servind la deosebirea produselor sau serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele aparținând altor persoane. Pot să constituie mărci, semne distinctive cum ar fi: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale și în special forma produsului sau ambalajului sau, combinații de culori, precum și orice combinație a acestor semne.

Pentru a putea inregistra o marca la OSIM trebuie indeplinite conditiile prevazute in Lg 84/1998.
Nu este obligatorie inregistrarea unei marci la OSIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate inregistra un concept? Miru Miru Buna ziua, conceptul la care ma refer consta in organizarea unui anumit eveniment cu o tema specifica obiectului de activitate al firmei, in fiecare an, in ... (vezi toată discuția)
Dilema? stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua ,va rog frumos ajutati-ma si pe mine un un raspuns elogvent la urmatoarea intrebare. Vreau sa infiintez o firma de paza si protectie cu ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat în judecată dacă folosesc pe facebook un nume înregistrat la osim? cosminsf cosminsf Va salut! Zilele astea am fost contactat de catre cineva care mi-a spus sa schimb numele paginii de pe facebook, intrucat el si-a inregistrat marca la ... (vezi toată discuția)