avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Loc de parcare ocupat. Care este legea aplicabila?
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Loc de parcare ocupat. Care este legea aplicabila?

Unii spun ca poti chema politia comunitara daca iti gasesti ocupat locul de parcare (inchiriat de la primarie). Altii spun ca poti chema primaria sau asociatia de locatari.

Ce lege este aplicabila acestui caz?
Cel mai recent răspuns: Ruben , utilizator 11:29, 26 Iunie 2014
Politia comunitara, dintre cate stiu, depinde de primarie.
Mie mi s-a intamplat si am facut sesizare la Primarie (nu vad ce atributii ar putea avea asociatia de proprietari), in urma careia au venit cei de la parcul de masini, si au ridicat-o. Am inteles ca taxa de preluare a masinii in urma ridicarii e de 330 RON. (In Bucuresti)
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2008
Radu Popescu, Avocat
Este vorba doar de hotarari ale Consiliilor Locale ale Primariilor, care decid in acest sens, nu este o lege unitarea la nivel national, din pacate. Cat despre inchirierea acestor locuri este mai greu de realizat si putin probabil intrucat intram in discutia referitoare la domeniul public ce are un statut aparte.
Ce se intimpla insa daca locul de parcare este ocupat toata ziua ,dar de masini diferite ;vine o masina sta citeva ore si apoi pleaca,vine alta masina si-ti ocupa din nou locul si tot asa...pe cine mai reclami ?
Noi avem in casa 2 masini si un singur loc de parcare si tot nu reusim sa ne ocupam locul. De multe ori locul este ocupat de masini straine care nu sti cui apartin si nici cui sa te adresezi ptr.eliberarea lui.
SI MAI ESTE O PROBLEMA: se poate ca ridicarea masini sa coste 3300 Ron,dar nu se face imediat;-intii sesizezi ocuparea locului,persoana este atentionata in urmatoarele 24 de ore,apoi intervine politia comunitara in caz ca nu s-a rezolvat problema si atentioneaza in scris posesorul masinii...deci trec zile.
Cel putin noi asa am patit. De la lege ...la practica ....este drum lung !
Majoritatea primariilor stabilesc prin cumpararea unui talon de parcare la domiciliu, o zona, situata in apropierea domiciliului, in care intre anumite ore (de regula 18-7) pot parca numai cei care detin un talon de parcare.
Politia comunitara care patruleaza in zona, poate aplica amenzi contraventionale celor care au parcat ilegal (celor care nu au afisat in geamul masinii, talonul de parcare la domiciliu, in termen de valabilitate). Te trezesti dupa cca.1 an de zile, cu somatie de plata (o dunga mare neagra pe plic, acolo unde ar trebui sa fie motivul trimiterii plicului) de la directia taxe si impozite a primariei de domiciliu, ca ai de platit o amenda contraventionala pentru parcare ilegala.
Detinatorul unui talon de parcare poate telefona la politia comunitara si anunta ca nu gaseste loc de parcare, in zona unde a platit, intre orele 18-7, deoarece sunt parcate autovehicule care nu detin talon de parcare. Apare politistul si aplica amenzi contraventionale, lasand instiintare pe parbrizul masinii parcate ilegal.
Prin intelegere intre vecini, fiecare are un loc de parcare al sau, fara a fi exclusivist.

Alte discuții în legătură

Blocare in parcare cetateanuly cetateanuly Buna ziua Exista in legislatie o sanctiune pentru nesimtitii care blocheaza intentionat alte masini in parcare doar ca sa se distreze? (vezi toată discuția)
Ridicare auto politia comunitara teach teach Buna ziua! Pe data de 26.08.2010, mi s-a ridicat autoturismul printr-o dispozitie de ridicare emisa de catre Politia Comunitara sector 6. Motivul fiind acela ... (vezi toată discuția)
Proprietate privata. Antr3norul Antr3norul Buna ziua! O intrebare delicata. Detin un loc de parcare proprietate privata ( terenul este proprietatea mea pentru care platesc taxe si impozite, delimitat cu ... (vezi toată discuția)