avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obtinere permis de conducere in afara Romaniei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obtinere permis de conducere in afara Romaniei

Am un prieten care a comis o mica infractiune acum 8 luni. Mai precis a fost depistat in trafic sub influenta bauturilor alcoolice. Permisul i-a fost retinut (cu siguranta va fi anulat) deoarece avea o alcolemie de peste 1 la mie in aerul expirat. Din primavara, cand s-a produs incidentul, nu a mai primit nici un rezultat de la politie sau de la IML. Vesnica poveste a tergiversarii cazurilor.
Intre timp s-a hotarat sa plece in alta tara (in Belgia sau UK) lucru pe care il va face la inceputul anului viitor. Dupa ce se stabileste acolo, poate sa faca scoala de soferi si sa sustina examenul pentru obtinerea permisului de conducere daca in Romania i-a fost luat permisul? Mentionez din nou faptul ca inca nu s-a ajuns la o decizie judecatoreasca definitiva. Dar daca ar mai dura ceva pana o sa inceapa scoala de soferi in afara tarii si intre timp decizia judecatoreasca se va pronunta?
Cunoasteti in vreun fel care sunt procedurile de obtinere a permisului de conducere in strainatate (nu neaparat in Belgia sau UK), trebuiesc aduse acte doveditoare din Romania (gen cazier)?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
Croco87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:09, 11 Decembrie 2010
Inteleg situatia,dar legal exista o culpa pe care trebuie sa o suporte,cu exceptia faptul cand poate invoca cu probe circumstante speciale care l-au determinat sa savarseasca fapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus sub influenta alcoolului D3m3nTuL D3m3nTuL Am baut intr-o seara cu prietenii si m-am urcat la volanul masinii...dupa o curba ma oprit politia si mi-a iesit la fiola 0,53 alcool m-au dus la probe de ... (vezi toată discuția)
Permis descalificat Rotariu54 Rotariu54 Buna seara ! Am si eu o nelămurire privind redobândirea permisului meu auto acum câteva luni am fost depistat de poliția din uk sub ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool pinuxdd pinuxdd Buna ziua, in data de 26 august 2018 am fost prins sub infulenta bauturilor alcoolice la volanul unui autoturism. Am intors masina si am mers aproximativ 100m, ... (vezi toată discuția)