Detin o cota indiviza dintr-un imobil (300mp+casa). Celalalt coindivizar (bunicul meu)a facut un act de donatie si ulterior un contract de v-c pentru cota sa fara stirea mea. Acum noul proprietar (unchil meu) imi cere in instanta iesirea din indiviziune. Este legal acel contract de v-c ? Ce pot sa fac? Nu sunt de acord cu iesirea din indiviziune deoarece pe aleea de acces au niste acareturi pe care nu vor sa le darame. Va multumesc !
situatia juridica a imobilelor este publica si asigurata prin serviciul de publicitate imobiliara respectiv OCPI , deci merge-ti la OCPI si solicitati extrasul de CF asupra acelor imobile. Dupa aceea ve-ti afla mai multe despre ce este acolo.
Domeniul şi condiţiile de aplicare ale dreptului de preempţiune se determină în funcţie de bunul care formează obiectul lui, de actul juridic care urmează să fie încheiat şi de dreptul care se înstrăinează pe baza contractului proiectat. Are ca obiect numai terenurile agricole (de exemplu, terenuri arabile, păşuni, fâneţe, vii etc.) situate în extravilan. Dacă terenul nu este agricol (de pildă, pădure) sau fiind agricol este situat în intravilan (înăuntrul vetrei localităţii), acest drept nu există.