Detin o cota indiviza dintr-un imobil (300mp+casa). Celalalt coindivizar (bunicul meu)a facut un act de donatie si ulterior un contract de v-c pentru cota sa fara stirea mea. Acum noul proprietar (unchil meu) imi cere in instanta iesirea din indiviziune. Este legal acel contract de v-c ? Ce pot sa fac? Nu sunt de acord cu iesirea din indiviziune deoarece pe aleea de acces au niste acareturi pe care nu vor sa le darame. Va multumesc !
Iesirea din indiviziune o poate oricare din coproprietari, nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.
Pe Dvs nu va intereseaza actele de instrainare a ccoproprietarilor...nici nu le puteti ataca fiind lipsit de interes ca si coindivizar.
Dupa finalizarea procesuli, fiecare va avea terenul lui distinct, Dvs. putandu-l forta pe actualul coindivizarsa darame acareturile de care vorbiti. Starea de indivziune va impiedica, nu iesirea din indiviziune.
Cadastrul si intabularea sunt 2 chestiuni diferite, e posibil sa fie facut cadastrul dar nu si intabularea...
E important in ce baza detineti acele cote? Ati facut vreodata imparteala in fapt? De unde stiti care parte e a dv. si care a celuilalt? E doar o conventie fara acte intre coproprietari? Sau aveti un act semnat?
Dupa cadastrul acela sigur nu ati semnat nimic la notariat?
Daca nu ati semnat nimic la notariat, atunci nu are cum sa fie intabulate cele 2 drepturi de proprietate...
Vedeti ca la BCF puteti afla despre o proprietate si folosind numai adresa imobilului...Cred ca le-a fost lene sa caute...
Imobilul a fost a parintilor mei. Tatal meu a decedat si noi am mostenit cote pari: mama 50/80, eu 15/80,iar sora mea 15/80. Terenul a fost cumparat pe numele tatalui iar bunicii mei au construit o parte din casa in care locuiesc de fapt. Casa este in forma de L. Cealalta parte din L au construit-o parintii mei, dar dupa decesul tatalui meu(1982) nu am mai locuit in ea. In 1998 m-am mutat eu in partea mea de casa moment in care mama le-a vandut bunicilor mei cota indiviza de 38/80 din imobil,iar mie 12/80. Sora mea era minora si nu putea semna. La acel act este si o schita dupa care notara a stabilit acea cota indiviza a bunicilor mei. Schita delimiteaza cat are fiecare. Locuind aici am sperat ca voi reusi sa obtin tot imobilul dupa moartea bunicilor.
Pai nu prea avea cum sa vanda atat timp cat era in coindiviziune.
Trebuia facuta intai iesirea, stabilirea exacta a limitelor proprietatii si pe urma vandut.
Nu cred ca exista act de v-c
A vandut cote indivize, nu un bun anume sau altul... Depinde si de acte, ce sunt, forma lor, cat sunt de explicite, daca pot insemna partaj in natura...