Am infiintat recent o intreprindere individuala activitati prestari servicii, am intrebat la AJOFM Hunedoara DEVA daca beneficiez de facilitati daca angajez someri peste 45 ani, am fost informat cum sa procedez.
Dupa ce am angajat someri peste 45 ani si am integistrat contractele de munca, am depus in luna octombrie 2010 actele la agentia AJOFM Simeria dar nu am primit numar de inregistrare pentru conventie, sefa agentiei motivand ca actele se trimit la Deva pentru a fi semnate de directorii de acolo, vreo patru....dureaza cam doua saptamani iar din luna decembrie o sa intru la plata.
Am fost pana acum de vreo trei ori la agentia din Simeria dar nici vorba sa fie asa cum am fost informat initial. Sefa motiveaza ca nu au fonduri acum si nu pot inregistra conventia.....am impresia ca ori este vorba de incompetenta ori trebuie sa cotizam ....nu stiu ce sa cred, cert este ca am fost dus cu vorba si mintit pana am angajat someri , acum nu inregistreaza conventia.
Va rog sa ma ajutati cum sa procedez , sau ce trebuie facut ca cei de la AJOFM Deva sa respecte legea.
Faceti un efort si dati-i in judecata, cereti toate despagubirile la care aveti dreptul avand in vedere ca oamenii trebuiesc platiti din resursele firmei ceeace va afecteaza dezvoltarea afacerii si foarte important ar fi sa va gasiti un avocat bun (si corect...) cat mai repede, nu trebuie sa le mai permitem acestor impostori sa ne umileasca si sa ne pacaleasca, v-as mai sugera sa trimiteti o notificare si la minister prin care le aduceti la cunostinta ca ii veti actiona in instanta pentru nerespectare unei legi in vigoare, aceasta notificare va fi foarte utila in proces .
Va doresc succes si mult curaj.
unde te crezi frate? in germania? in europa? in lumea civilizata? nu intelegi ca sefa aia NU VREA SI GATA? iti dai seama cati asemenea oameni incearca si nu reusesc? si nu fac nici un demers? asta e romania!!!!!!!!!!!!!
In lg. 76/2002 si in normele de aplicare a acesteia 174/2002, se specifica subventia se acorda in limita bugetului aprobat.
La conventie nu se da numar decat atunci cand este buget, la dosar se da numar de inregistrare si ramane in asteptare daca nu sunt bani, dosarul este valabil un an de zile de la data inregistrarii contractului de munca, deci poate beneficia de subventie in 2011.
Cand ai timp, intreab-o pe d-na de la agentia locala ce se intimpla daca nu platesti contributia la somaj pentru somerii peste 45 de ani ? Te scutesc dansii de penalitati de intarziere? Platesti totusi si iti vor scadea din contributia datorata dupa expirarea perioadei subventionate?