avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... AJOFM nu inregistreaza conventii pentru someri ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

AJOFM nu inregistreaza conventii pentru someri angajati, ce pot sa fac?

Am infiintat recent o intreprindere individuala activitati prestari servicii, am intrebat la AJOFM Hunedoara DEVA daca beneficiez de facilitati daca angajez someri peste 45 ani, am fost informat cum sa procedez.
Dupa ce am angajat someri peste 45 ani si am integistrat contractele de munca, am depus in luna octombrie 2010 actele la agentia AJOFM Simeria dar nu am primit numar de inregistrare pentru conventie, sefa agentiei motivand ca actele se trimit la Deva pentru a fi semnate de directorii de acolo, vreo patru....dureaza cam doua saptamani iar din luna decembrie o sa intru la plata.
Am fost pana acum de vreo trei ori la agentia din Simeria dar nici vorba sa fie asa cum am fost informat initial. Sefa motiveaza ca nu au fonduri acum si nu pot inregistra conventia.....am impresia ca ori este vorba de incompetenta ori trebuie sa cotizam ....nu stiu ce sa cred, cert este ca am fost dus cu vorba si mintit pana am angajat someri , acum nu inregistreaza conventia.
Va rog sa ma ajutati cum sa procedez , sau ce trebuie facut ca cei de la AJOFM Deva sa respecte legea.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:23, 22 Decembrie 2010
Fiul meu si-a infiintat o firma de arhitectura si in luna aprilie 2010 a angajat un absolvent. Am facut dosarul si l-am depus la somaj sector 2. Acolo ni s-a primit dosarul si fara sa ne dea nimic (nr de inregistrae) ne-a spus ca vom fi anuntati cand se va aproba conventia. Din prostie sau din nestiinta am crezut in buna lor intentie. Am asteptat o luna doua si apoi am inceput sa dam telefoane la care ni se raspundea sa stam linistiti ca ne anunta ei...
In decembrie cand am sunat din nou ni s-a spus ca au primit banii si au incheiat conventii dar nu cu noi pentru ca absolventul nostru a facut 1 an de la absolvire in luna iulie. Este absurd ce se intampla. Ei nu incheie aceste conventii decat cand primesc banii si atunci termenul pentru absolventi este depasit.
Am pus si eu o intrebare retorica:
Daca primeau banii peste 5 ani, primeau subventia numai cei care absolvisera in anul respectiv, nu?
Si cine controleaza ca nu s-au incheiat aceste conventii la intamplare sau pe ochi frumosi?
Nu am primit nici un raspuns oficial, scris. O sa solicit un astfel de raspuns.
Daca initiaza cineva o petitie sau un demers catre organele abilitate ma alatur si eu.
1. Corect si legal era sa va inregistreze dosarul si cand aveau bani trebuia sa incheie conventia deoarece in aprilie 2010 era indeplinita conditia legala.
2. AFOFM recurge la orice metoda pentru a respinge astfel de dosare si a nu mai plati si a face economii la BASS.
3. Ar ramane varianta de a da AJOFM in judecata, dar vedeti si ce raspuns vi se da. Poate va ajuta la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare subventie ajofm - lipsa fonduri Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, in baza art 85 din L76/2002 (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care ... (vezi toată discuția)
Ce avantaj au persoanele peste 45 de ani privind angajarea? snake_val snake_val As dori sa aflu care sunt legile care vizeaza angajarea persoanelor peste 45 de ani si ce facilitati le ofera statul? (vezi toată discuția)
Cim pentru o persoana cu varsta de peste 45 de ani adria05 adria05 As dori sa stiu care sunt pasii care tb urmati pt angajarea unei persoane peste 45 ani , pt a beneficia de cei 500 ron acordati societatii?va multumesc. (vezi toată discuția)