Imi poate spume exact cineva cand un obiect pana in valoarea de 1800 intra in obiecte de inventar sai la consumabile . Delimitarea intre obiecte de inventar si consumabile e foarte vaga cand e vorba de valori foarte mici cum ar fi un cartus( care se baga in imprimanta). Iar stampila pe ce baza intra la obiecte de inventar?
Cred ca in acest tip de analiza, in afara normelor legale , un rol important il are rationamentul profesional .
Daca ne gandim ca o stampila poate fi folosita mai mult timp, ca poate fi data unei persoane pe baza de proces verbal ( daca e vorba de responsabilizarea unei persoane , sa zicem ) atunci putem considera ca este obiect de inventar .
Dar , in egala masura, putem considera ca este consumabil .
analiza se face in functie si de specificul activitatii.Nu stiu sa existe un normativ care sa va prevada ce bunuri sunt obiecte de inventar sau nu.In mod normal considerati ob.inv (<1800)ce au o folosinta mai indelungata(cam pana la 1an)de sine si se 'consuma' treptat.Ex.dvs cartusul de toner este consumabil, nu-l puteti folosi fara existenta unui copiator(chiar daca va ajunge prin exceptie si un an).