avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un sfat- divort in lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un sfat- divort in lipsa

Buna ziua!
As dori un sfat, nu mai locuiesc cu sotul de aproape 5 ani, am ramas cu doi copii pe care ii cresc eu, el nu i-a mai vazut de cand a plecat, in momentul in care a plecat m-a lasat si cu o datorie destul de mare ( ipotecase apartamentul), doresc sa imi spuneti care este cel mai usor mod de a divorta dar si cel mai necostisitor. Doresc sa mai adaug ca nu stiu unde se afla el fiind cautat si de politie pentru ca a incasat ceva bani si din firma unde lucra (bani care nu i se cuveneau).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 21 Martie 2008
Depuneti o cerere de divort, prin care solicitati desfacerea casatoriei din vina sotului-parat.
Este mai simplu daca si el ar fi de acord cu divortul.
Necostisitor #-o ...... numai daca nu apelati la ajutorul unui avocat si va reprezentati singura in proces.
Divortul in sine nu este costisitor, depinde doar cat este onorariul de avocat, daca apelati la unul (recomandat); mai este si partajul, pe care puteti sa-l solicitati prin cererea de divort sau ulterior, dupa ce se pronunta divortul.
Pentru inceput va recomand sa faceti o plangere penala, impotriva sotului, pentru abandon de familie.
In felul acesta o sa aflati, cred, unde locuieste.
In cazul unui divort, sa stiti ca e destul de costisitor, mai ales ca nu stiti unde locuieste si o sa trebuiasca sa faceti citarea prin publicitate.
Nici politia nu a dat de el. Il cauta de 4 ani. Sincer nu stiu cum sa procedez. Pentru prima data in viata pot spune ca imi este teama ca nu o sa ma descurc.
Depui cererea de chemare in judecata prin care soliciti desfacerea casatoriei prin divort din vina paratului, incredintarea copiilor minori, obligarea acestuia la plata pensiei de intretinere si daca doriti partajul bunurilor comune si revenirea la numele dvs de fata.
In caz ca domiciliu sotuluilui nu este cunoscut, citarea acestuia se va face prin publicitate. Dar trebuie sa dovediti ca ati intreprins diligente in ceea ce priveste aflarea domiciliului sotului (adrese la Politie, la Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanelor etc.).

Alte discuții în legătură

Declararea judecatoreasca a disparitiei sau mortii ContSters48919 ContSters48919 in cazul unui unchi mostenitor a 1/4 dintr-un imobil disparut de mai mult de 50 de ani caruia nu i se cunaoste data nasterii ci doar faptul ca e nascut intre ... (vezi toată discuția)
Declararea judecatoreasca a mortii vs. declararea disparitiei Andrei Koszti Andrei Koszti Avand in vedere dispozitiile noului Cod civil cu privire la Declararea judecatoreasca a mortii - art.49 si urmat., unde se face vorbire de \"[i]in cazul in ... (vezi toată discuția)
Succesiune imposibila... ContSters117274 ContSters117274 tata mort din 1987, iar mama moarta din 1989 fara a i se elibera certificat de deces. cum este poibila succesiunea??? (vezi toată discuția)