avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

As avea nevoie de o clarificare.
Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei pe numele meu, nepoata dupa sora. Matusa mea a murit iar in garsoniera ei sta sora ei. Sora matusii sta in garsoniera fara sa aiba domiciliul acolo, a stat mai mult pentru a-i tine companie surorii mai bolnave. Eu locuiesc in strainatate si nu stiu cum sa procedam cu garsoniera acum dupa moartea proprietarei. Trebuie sa ma deplasez in Romania, sa facem succesiune, sau pentru ca am testament ce trebuie sa fac pentru sa intru in posesia legala a garsonierei? Mentionez ca matusa mea in afara de sora in viata mai are doar nepoti (cum sint de altfel si eu) ca singura familie. Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez si daca testamentul intocmit la notar imi da dreptul sa intru in posesia garsonierei? Pot sa deschid succesiunea la notar pe baza testamentului si ce implicare au celelalte rude.
Va multumesc mult.
in cazul asta s-ar putea sa fie naspa.
Este posibil ca celelalte rude sa fi deschis mostenirea in lipsa dumneavoastra cu toate ca existand atatea rude nu cred ca au rezolvat ceva la notar.
Cat de multe rude sunt si de unde reiese?
Mostenirea se deschide prin deces, astfel ca in afara de de cujus nu mai trebuie sa fie cineva pe-acolo ca sa se intample asta, nu?


Sunt 7 veri!!! Sunt chioara, chioara, chioara!!! :)) Dar nu vad sa aiba toti drept de mostenire... trebuie vazut, e deja o sora, grad II, mai apropiat...
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
gion a scris:

As avea nevoie de o clarificare.
Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei pe numele meu, nepoata dupa sora.




atentie doamna aceasta zice ca acum 3 ani i s-a facut testamentul, nu ca a murit matusa acum trei ani.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
chiar asta e intrebarea mea.
Matusa ne avind copii sau sot ci doar o sora in viata si 6 nepoti dupa alte surori si frati decedati toti au drept la mostenire egal. In cazul de fata, o nepoata, adica eu, am testament de unic mostenitor. Cind se deschide succesiunea cum se dovedesc toti mostenitorii? prin declaratie la notar sau acestia exista inregistrati undeva...la starea civila??? Unii pot sa nu stie de deces si sa nu se prezinte?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiune ciudata. este testamentul valid??? ema.1 ema.1 Buna seara. Avem urmatoarea problema de rezolvat: tata a avut doua surori.Nici una dintre ele nu a avut descendenti. Una dintre ele a decedat in 2006 ,fiind ... (vezi toată discuția)
Testament maricaluminita maricaluminita Am primit prin testament de la o persoana care nu-mi este ruda, universalitatea bunurilor sale mobile si imobile, declarandu-ma legatar universal. persoana a ... (vezi toată discuția)