avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere de Craciun
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere de Craciun

Buna seara, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Eu asa stiam ca daca o sarbatoare legala, in speta Craciunul pica sambata sau duminica, se acorda liber in saptamana urmatoare, in speta luni si marti deoarece prima si a doua zi de Craciun pica sambata si duminica. Am studiat in Codul muncii la cap. "Timpul de munca si de odihna", "Sarbatorile legale" etc. dar nu am gasit sa se prevada asa ceva. Oare m-am inselat, poate sa-mi spuna cineva ?. Multumesc mult daca poate sa ma lamureasca cineva si daca tot veni vorba, va doresc Craciun fericit, tuturor. :luck::luck::luck:
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:55, 12 Decembrie 2010
Buna seara.

V-ati inselat .Se dau libere pentru sarbatorile legale exact in zilele in care acestea sunt inscrise in calendar. Anul acesta avem " ghinionul" ca sarbatoarile de Craciun sa fie intr-un week-end. Deci data 27 decembrie este zi lucratoare,doar daca administratorii societatii unde lucrati nu hotarasc altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in sarbatori legale si acordarea sporului la salariu Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Buna ziua, Avem urmatoarea situatie cu unii angajati: Au cel putin un week-end pe luna in care lucreaza si sambata si duminica conform program si aceste ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in week-end si sarbatori legale ulc ulc Va rog , daca se poate, sa ma lamureasca cineva cu privire la prevederile legii 283/14dec.2011 in ceea ce priveste orele lucrate in week-end sau sarbatorile ... (vezi toată discuția)
26 dec 2010 si 02.01.2011 anca_baby21 anca_baby21 Am lucrat pe data de 26.12.2010 si pe 02.01.2011,drept urmare am cerut liber platit pt aceste 2 zile lucrate. Mi s-a dat raspuns cum ca pt acele doua zile nu ... (vezi toată discuția)