avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CASATORIE IN ITALIA - DIVORT IN ROMANIA -
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CASATORIE IN ITALIA - DIVORT IN ROMANIA -

Buna ziua! Am 27 ani si locuiesc in italia unde am facut pasul gresit de a ma casatori cu italianca si unde am inceput un divort care probabil dureaza ani. Intrebarea mea este (POT DIVORTA IN ROMANIA.....care sunt conditiile,cat dureaza?) TREBUIE SA FIM PREZENTI AMBII? Multumesc anticipat
cristinutza28 a scris:

Actul se va incheia cu siguranta in italia, caci aici vom cumpara un imobil.aici era buba!:oops:

Ceva îmi scapă!:((
Cum adică încheiaţi contractul de vânzare-cumpărare în Italia pentru un imobil din România? :-/:-/:-/
Apartamentul se va cumpara in Italia , chiar in mesajul initial scrie ;)
În cazul acesta, recomand să luaţi legătura cu un avocat din Italia cu privire la detalii în ceea ce priveşte modul în care ar trebui redactat contractul în sensul expus anterior de mine.
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2008
Corina Capotã, Avocat
m am informat in mod general pe net cu privire la felul casatoriilor in italia.sunt 2 posibilitati:
uniune(casatorie)legala, unde sotii sunt coproprietari in mod egal asupra bunurilor dobandite dupa casatorie, indiferent de aportul adus de acestia si uniune cu separaea bunurilor, unde sotii isi pot "separa"de la bun inceput atat ceea ce au cat si aportul adus dupa casatorie.acum, casatoria va avea loc in romania!si iarasi o alta...."buba"!
Casatoria incheiata in Romania poate fi recunoscuta in Italia.

Legislatia romana in vigoare nu permite incheierea contractului prenuptial.Adica momentan in Romania un astfel de contract nu exista .
In Italia nu se numeste neaparat Contract prenuptial ... e ceva obligatoriu, cand tu mergi la starea civila se depui actele in vederea casatoriei te intreaba ce alegi: condividerea bunurilor (in caz de divort se imparte totul) sau separarea bunurilor (in caz de divort fiecare i-a ce are pe numele lui si ce e comun se imparte).

Alte discuții în legătură

Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)
Divort victoria58 victoria58 Acum cand s-au luat anumite decizii privind divortul dintre persoane cu cetatenii diferite,se poate divorta si la noi in tara de un cetatean strain? fiica ... (vezi toată discuția)
Divort intre un cetatean roman si unul olandez mariastan mariastan Buna ziua, Sunt din Romania si sunt casatorita de aproape 3 ani cu un cetatean olandez. Din pacate, relatia noastra nu mai merge de ceva timp si am hotarat ... (vezi toată discuția)