avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CASATORIE IN ITALIA - DIVORT IN ROMANIA -
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CASATORIE IN ITALIA - DIVORT IN ROMANIA -

Buna ziua! Am 27 ani si locuiesc in italia unde am facut pasul gresit de a ma casatori cu italianca si unde am inceput un divort care probabil dureaza ani. Intrebarea mea este (POT DIVORTA IN ROMANIA.....care sunt conditiile,cat dureaza?) TREBUIE SA FIM PREZENTI AMBII? Multumesc anticipat
Daca va casatoriti in Romania veti putea divorta in Romania.Insa, daca bunul imobil il cumparati in Italia partajul in caz de divort se va judecat in Italia si NU in Romania.
Deci, e indicat sa consultati un avocat italian.

avocat Claudiu Lascoschi
buna seara!

am incercat sa contactez un avocat roman in italia care nu este insa in acelasi oras cu mine.mi a cerut cam mult ce i drept pt o consultatie via e mail.
insa, mie mi a venit o idee si anume aceea ca suma, implicit procentajul cu care contribuie parintii mei, sa l pun pe numele lor sau decat pe numele mamei.exemplu: imobilul costa 200.000 euro. mama contribuie cu 100.000euro, deci are 50% din imobil in contractul de vanzare cumparare iar restul de 50% eu si viitorul sot.
apoi, sunt 2 posibilitatile:ori situatia ramane asa adica 50%mama, 50% noi ori mama mai apoi imi face donatie pe acei 50%.din cate stiu, in italia daca se face donatie, aceasta nu se imparte cu sotul mai apoi.
sper sa fii gasit solutia!!! oricum, tot trebuie sa apelez la un avocat aici!
Ideea dvs. e buna.
Poate constitui o solutie.
Eu nu cunosc dreptul italian dar daca doriti va pot recomanda la un avocat roman care cunoste dreptul italian pt consultanta.Nu stiu daca este insa in tara in acest moment.

avocat Claudiu Lascoschi
trebuie gasita o solutie pt ca altfel eu nu expun banii parintilor!
ar fi o idee buna cu avocatul care cunoaste legislatia italiana.
va multumesc!
Cunoaste si limba italiana si legea din aceasta tara.
Va poate ajuta mult mai bine decat noi.
Noi cel mult va putem ajuta cu un proces deschis la CEDO, daca pierdeti un eventual proces de partaj (:D glumesc ).

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)
Divort victoria58 victoria58 Acum cand s-au luat anumite decizii privind divortul dintre persoane cu cetatenii diferite,se poate divorta si la noi in tara de un cetatean strain? fiica ... (vezi toată discuția)
Divort intre un cetatean roman si unul olandez mariastan mariastan Buna ziua, Sunt din Romania si sunt casatorita de aproape 3 ani cu un cetatean olandez. Din pacate, relatia noastra nu mai merge de ceva timp si am hotarat ... (vezi toată discuția)