avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesiunea contractului de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesiunea contractului de intretinere

Nu sunt foarte sigura ca se poate face.
Eu m-am gandit ca s-ar putea cu acordul intretinutului si cu transmiterea de catre intretinator a dreptului de proprietate asupra bunului catre noul obligat la prestarea intretinerii. E corect? Sau ar trebui reziliat contractul de intretinere, intretinutul sa redobandeasca proprietatea asupra bunului si facut alt contract?
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 16:35, 18 Martie 2008
cred ca este mai simplu sa se rizielize contractul de intretinere mai ales ca partile sunt de acord si apoi sa se incheie al doilea contract de intretinere.
Da, e mai simplu, dar depinde si ce urmareste fostul intretinator...

Depinde daca acel contract de intretinere e facut in consideratia persoanei intretinatoare... De exemplu bunica mea (intretinuta de mine) poate face contractul cu mine numai pentru ca sunt nepoata ei, Apoi, apar probleme cu mostenitorii ei...
Oricum, nici eu nu stiu sigur, imi pare ca s-ar putea cu o explicatie clara, concreta in actul nou si acordul expres, neindoielnic al intretinutului...
Am sa revin maine.

Nu ai nevoie si de o delegatie perfecta? O novatie de debitor? :-/
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
novatie de debitor a obligatiei de intretinere ? :)) interesant
De ce obligatia de intretinere il tine obligat pe noul proprietar sa nu instraineze bunul dobandit?
Intretinerea se poate realiza prin orice mijloace, daca nu se prevede altfel prin contract.
Clauza de intretinere nu presupune oblgatoriu uzufructul.
Romy a scris:

De ce obligatia de intretinere il tine obligat pe noul proprietar sa nu instraineze bunul dobandit?
Intretinerea se poate realiza prin orice mijloace, daca nu se prevede altfel prin contract.
Clauza de intretinere nu presupune oblgatoriu uzufructul.


E corect ce spui, doar ca eu intrebasem altceva.... anume, in ce conditii ar putea fi cesionat contractul de intretinere.
Daca intretinatorul actual nu va mai asigura pe viitor intretinerea, el nu poate sa transmita numai obligatia de intretinere, fara proprietatea bunului pe care-l primise in acest sens.

Alte discuții în legătură

Intrebare urgenta adrian73 adrian73 Bunicii mei au intocmit cu multi ani in urma, un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru parintii mei, unchiul meu si sotia acestuia( ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu contract de intretinere? boyzone boyzone am un contract de intretinere incheiat cu o persoana de varsta a 3 -a care , influentata de o nepoata, doreste sa vanda apartamentul.Dupa mai multe luni de ... (vezi toată discuția)
Reziliere sau cedare contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere Visco Visco Buna seara. Sora mamei tatalui meu, deci matusa, necasatorita, fara copii, locuieste intr-un apartament, impreuna cu alta familie, situatie mostenita de ... (vezi toată discuția)