avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... LOVIRE! please help
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

LOVIRE! please help

Intr-o seara in urma unor dispute am primt o palma de la un "prieten" si din instinct sau de frica l-am lovit pe acesta cu pumnul in nas.A fost la politie, la IML si are un certificat medicolegal cu 12-14 zile de ingrijire.Eu am 2 martori care pot sa confirme ca el ma lovit primul dar nu am nimic la mana..crezand ca o sa ne impacam.Incidentul s-a intamplat acum 1 an si jumatate, am dat declaratzii la sectie.. si nu mi-a mai venit nimik de la tribunal pt vreun proces.Am crezut ca si-a retras plangerea, dar dupa un an si jumatate am primit citatie iar la sectie sa dau iar declaratie .. si cika abia acum o sa urmeze sa mergem la tribunal.As vrea sa ma impac cu el .. dar nu vrea.Ideea e ca vreau sa stiu ce pot patzi.. dk pot sa scap cu o amenda administrativa si nu una penala.Va multumesc anticipat!
avokhiten
Nu am facut eu incadrarea ci procurorul l-a bagat la slutire, nu stiu art. dar parca 184 din cate imi amintesc.
Va multumesc .. va tzin la curent cu ce se mai intampla
ghola a scris:

Deci nu a fost bagat la vatamare corporala grava sau slutire.

din cate vad spui ca "nu a fost bagat la vat. corp.grava sau slutire", asa inseamna ca ai spus ca nu a fost incadrat la vat.corp.grava prin slutire...in fine, poate am inteles gresit, dar 2 dinti ruptzi echivaleaza cu un ochi scos-spre exemplu? cred ca procurorii iau decizii pripite ca sa inchida mai repede dosarul.
idee e ca.....desii i sa eliberat celui vatamat un certificat medico legal..stim cu toii cat de banal se elibereaza unul....reactia ata a fost in legitima aparare deoarece n-ai depasit limitele proportionalitatii asa cum cer conditiile....in cazul in care nu i-ai pricinuit o vatamare corporala...pt care vei putea fi acuzat ....atunci cu martorii de care dispui e mai mai mult ca sigur sa iesi cvazi nevionvat...deoarece ai martori care au asistat la disputa....o amenda sigur vei primi dar in nici un caz inchisoare....e nevoie de ceva mai mult pt a primi cativa ani...mult succes
ghola a scris:

Nu am facut eu incadrarea ci procurorul l-a bagat la slutire, nu stiu art. dar parca 184 din cate imi amintesc.

Asta e cazul clasic de slutire. Desi ar mai fi de discutat pe marginea lui.

Alte discuții în legătură

Mod de acordare a zilelor de ingrijiri medicale florea_mirela08 florea_mirela08 As dori sa mi dati si mie o idee despre modul de acordare a zilelor de ingrijiri medicale de catre medicii legisti.In cazul meu am fost lovit cu pumnul pe ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala razvypitesti razvypitesti in seara de 02.12.2012 X a fost lovit de Y care se afla in stare de ebrietate. In urma loviturii persoanei X i-au fost rupti 3 dinti. Este tarziu daca maine se ... (vezi toată discuția)