Intr-o seara in urma unor dispute am primt o palma de la un "prieten" si din instinct sau de frica l-am lovit pe acesta cu pumnul in nas.A fost la politie, la IML si are un certificat medicolegal cu 12-14 zile de ingrijire.Eu am 2 martori care pot sa confirme ca el ma lovit primul dar nu am nimic la mana..crezand ca o sa ne impacam.Incidentul s-a intamplat acum 1 an si jumatate, am dat declaratzii la sectie.. si nu mi-a mai venit nimik de la tribunal pt vreun proces.Am crezut ca si-a retras plangerea, dar dupa un an si jumatate am primit citatie iar la sectie sa dau iar declaratie .. si cika abia acum o sa urmeze sa mergem la tribunal.As vrea sa ma impac cu el .. dar nu vrea.Ideea e ca vreau sa stiu ce pot patzi.. dk pot sa scap cu o amenda administrativa si nu una penala.Va multumesc anticipat!
Aici este vorba de credibilitate. Era mai bine daca dvs. erati prima care facea plangere pentru lovire.
Nu-mi dau seama cat de util ar fi sa faceti si dvs. plangere. Aveti urme pe fata de lovire? Cat timp a trecut de atunci?
Stim cu totii ca certificatul medico-legal este un element care ajuta instanta, sau pe anchetator, la o corecta incadrare juridica a faptei. Daca a avut doar 12-14 zile, fapta va fi incadrata la infractiunea de lovire. Aveti mari sanse sa nu patiti nimic, deoarece ati actionat sub imperiul spaimei, tulburarii provocate de acea palma pe care ati primit-o de la partea vatamata. Intr-adevar, depinde si ce vor declara martorii, dar mai ales depinde de modul in care organul de cercetare penala (politia) va intocmi acest dosar. Totusi, dupa un an si jumatate, conform legii penale, fapta este prescrisa.