avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Legea avocaturii
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Legea avocaturii

Deputatii au votat Legea pentru organizarea profesiei de avocat, stabilind exercitarea profesiei in cadrul societatilor profesionale cu raspundere limitata si eliminarea conditiei cetateniei romane ceruta pentru avocati ?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:27, 16 Decembrie 2010
Buna ziua !
Legea 51/ 1995 republicata si actualizata pana la aceasta data( ultima actualizare fiind adusa prin Legea 81 din 6 mai 2010), la art. 5, alin. (1) spune ca " formele de exercitare a profesiei de avocat sunt, la alegere: cabinete individuale, cabinete asociate, societati civile profesionale sau societati civile profesionale cu raspundere limitata".
Art. 12 din lege stipuleaza ca " membrul unui barou din alta tara poate exercita profesia de avocat in Romania daca indeplineste conditiile prevazute de lege, mai putin cea cu privire la cetatenia romana". Coroborand aceasta prevedere cu prevederile art.11, alin.(1), lit.a) conform caruia "poate fi membru al unui barou din Romania cel care indeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman si are exercitiul drepturilor civile si politice",
trebuie sa trageti concluzia ca, pentru a fi avocat in Romania, trebuie sa proveniti dintr- un barou din alta tara( daca sunteti avocat acolo, dar si pentru aceasta trebuie sa sustineti un examen de limba romana) sau sa fiti cetatean roman , daca nu indepliniti conditia anterioara.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat din spania arara arara va rog sa-mi spuneti daca un avocat cu experienta din Spania poate sa profeseze in Romania. in ce conditii? (vezi toată discuția)
Exercitare profesie in alt stat babysee babysee Aveti idee daca unui cetatean al altui stat european, absolvent al fac. de drept in tara lui, intrat/admis in Barou Bucuresti, dupa definitivare i se ... (vezi toată discuția)
Avocat american (juris doctor) dragosbutucea dragosbutucea Doamnelor/Domnilor: Sunt candidat la titlul de Juris Doctor la Univ, Loyola, Chicago, Illinois, USA. Urmeaza sa dau examenul de admitere in barou si sa ... (vezi toată discuția)