avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil OUG 148/2005 pentru copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil OUG 148/2005 pentru copil nenascut - proces cu statul

Va rog sa-mi spuneti si mie daca as avea castig de cauza daca dau statul in judecata ca sa-mi dea indemnizatia de crestere a copilului pana la doi ani dupa OUG 148/2005? in cazul in care eu ar trebui sa nasc in ianuarie 2010. Pentru ca nu mi se pare corect ca in momentul in care am decis sa fac un copil am studiat legislatia in vigoare la acel moment si am decis ca pot sa-mi permit ca cresc un copil cu acea indemnizatie si sa vina statul inainte de a naste sa-mi refaca calculul.
@guiualina, nu pot sa fiu de acord cu tine cand spui ca demersul nostru este in zadar. Nu este deloc in zadar, nu mi se pare normal sa ramane pasivi, sa acceptam resemnati toata bataia de joc a acestui guvern fara sa nu luam niciun fel de atitudine. Oricare ar fi rezultatul, este foarte important sa reactionam.
In plus, eu cred ca avem sanse reale sa ni se recunoasca dreptul de a ni se aplica prevederile OUG 148 si nu ale OUG 111/2010 din moment ce eram deja insarcinate la data aparitiei acesteia, deoarece dreptul la indemnizatie si la concediul pt cresterea copilului sunt acordate mamei, dar in considerarea copilului, ori copilul exista deja la data aparitiei ordonantei
Sunt de acord cu Anca. Daca nimeni nu ia atitudine atunci de ce ne mai miram ca isi bat joc de noi? Singura solutie este sa reactionam, iar daca ne vom castiga drepturile dupa vechea ordonanta, angajatorul nu ne va putea concedia pentru ca ne vom afla sub incidenta ei , nu a OG 110.
1. OUG nr.111/2010 se aplica persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 ianuarie 2011.. in aceasa privinta este clar , ca reglementarea cu concedierea (art.25) se aplica numai acestor persoane.

2. OUG nr.111/2010 nu aproga art.60 alin.1 lit.e C.mun.

3. Pentru persoanelor ai caror copii s-au nascut inainte de data de 1 ianuarie 2011 sunt aplicabile prevederile OUG nr.148/2005.
Discutia era pentru copii nascuti dupa 1 ianuarie 2011....daca citeati mai sus
mihaelaaugust a scris:

Discutia era pentru copii nascuti dupa 1 ianuarie 2011....daca citeati mai sus


Cred ca daca ati fi citit intreg topicul , v-ati fi dat seama mai bine dvs de raspunsul dat ..

Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mamica de gemeni deninick23 deninick23 Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani. Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2011 tcris tcris Buna, Cine ma poate lamuri in legatura cu indemnizatia de crestere copil conform Ord. 111/2010? Mentionez ca in prezent sunt in concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul ccc ral317 ral317 Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in septembrie. Primul copil are un an si sapte luni, certificat de grad I si as vrea sa stiu daca am vreo ... (vezi toată discuția)