avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

buna ziua.am lucrat la o firma si sa desfiintat postul pe care aram incadrat.as dori sa stiu cum se calculeaza lichidarea si daca pe o perioada de 6 luni se plateste concediu.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:12, 18 Decembrie 2010
1. Daca s-a desfiintat postul ocupat de dvs. atunci trebuie sa vi se dea un preaviz de 20 de zile lucratoare si un salariu compensator asa cum spune CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

2. La data incetarii CIM angajatorul trebuie sa va achite toate drepturile banesti cuvenite: salariul pe perioada lucrata, compensarea in bani a CO cuvenit si neefectuat si salariul compensator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc stefy_kry stefy_kry Am si eu o problema , si anume: eu pe data de 22 august termin cic , am fost de am depus cererea de intoarcere la servici iar patronul mi-a spus ca nu ma mai ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca cu desfiintarea postului dana rod dana rod Buna ziua. Angajatorul mi-a spus ca-mi desface CM cu desfiintarea postului.(cred ca in baza art 65 din legea 53/2003, ma insel?). Dar mai am ceva salarii ... (vezi toată discuția)
ºomaj floring64 floring64 Bună seara ! Dacă mi s-a desfiinţat postul fără să mi se comunice motivul cum pot afla ce a dus la acest lucru, iar dacă mi s-a oferit un alt post mai ... (vezi toată discuția)