Buna ziua.
1)Pe perioada suspendarii activitatii unei societati-cu raspundere limitata cu asociat unic-se pot cesiona partile sociale ori trebuie mai intai sa se solicita reluarea activitatii si abia apoi sa intervina cesiunea?
2)Pentru acelasi subiect de drept: pasul unu este hotararea asociatului unic de a cesiona partile sociale, hotarare in care se individualizeaza si cesionarul si, pasul doi este incheierea cesiunii ori, pasul unu este cesiunea urmata de hotararea asociatului unic de aprobare, ceea ce ar fi un truism, fiind in prezenta unui dublu consimtamant?
3)Cesiunea partilor sociale intervenita intre un asociat si o persoana din afara societatii trebuie notificata societatii, prin cererea de inscriere-facuta de noul asociat banuiesc- a ei in registrul asociatilor societatii?
4)Pentru opozabilitate fata de terti, cesiunea trebuie inscrisa in registrul comertului, dar, la cererea cui?
Va multumesc inca odata.Am priceput ceva.
Si eu sunt derutat de forma autentica.Este intemeiata desigur sustinerea domnului Alberto Kurtyan cu referire la actiunile nominative, cele la purtator putand fi transmise si prin dar manual.
P.S.de mentionat se mentioneaza la p. 353 din cursul domnului profesor Stanciu Dan Carpenaru din anul 2004 si, am urmarit toate modificarile intervenite in LSC, negasind nici eu o astfel de cerinta.