rmorcoasa a scris:
Nu sunt consultant, sunt doar user, insa vreau sa imi dau si eu cu parerea. Categoric ca pentru unii renteaza din moment ce fac eforturi mari de a ajunge printre candidatii recomandati, sau a ajunge in top 10
"Marele" efort pe care l-am facut ieri, 3.02, pentru a ramane si azi in top 10, a fost sa scriu monstruasa cifra de
3 (trei) mesaje in forum.
Cu siguranta cele 15 tigari (sau mai multe!?) pe care le-am fumat ieri mi-au consumat mai mult timp.
Lucrurile care ma fac sa-mi arunc cate un ochi pe forumul acesta le-am mai tot scris ...
1. Nu consider ca va lumina mai putin pentru mine daca aprind din faclia mea si pe-a altuia.
2. Multi stiu multe, nimeni pe toate (Cicero) ... sau, altfel spus, invat la randul meu din experienta altora.
3. Nu e bun de nimic acela care e bun doar pentru sine ... (sau altfel spus, mai da si altora daca ti se pare ca...dai pe dinafara)
4. Valorez putin cand ma contemplu, dar mult cand ma compar. (da bine la stima de sine)
5. A te simti superior inseamna a intinde o mana celor care se pot ridica pana la tine (altminteri ar fi bine sa te uiti sa vezi daca nu cumva esti mai jos decat dansii)
6. Am invatat sa citesc printre randuri ... in oamenii care au mai multa independenta in
parerile lor decat ar fi iertat sa aiba pe langa inteligenta de care dispun. (cum zicea Lucian Blaga)
7. Am invatat ca sunt si oameni care vorbesc tocmai pentru ca nu pot gandi si li-i urat altfel.
8. Am invatat ca orice serviciu le-ai face omenilor nu le faci niciodata atata cat cred ei ca merita (pentru ca ei uita ca, de fapt, nu le datorezi nimic). - Apropos: Daca ati pus vreo intrebare la care nimeni nu a catadicsit sa va raspunda, aflati ca nimeni nu era obligat sa va raspunda.
9. Am invatat ca nimic nu se invecheste atat de repede ca o ...binefacere.
1o. Am invatat ca ceea ce unii NU spun poate fi uneori mai convingator decat ceea ce spun ... (sau ca minciuna e un tip de mesaj ... foarte interesant si ca nu trebuie neaparat sa privesti in ochii omului ca sa te prinzi cand minte; se vede si din scris).
11. Am invatat sa ma obisnuiesc cu ideea ca daca ridici capul deasupra multimii vei fi criticat.
12. Am invatat ca mania omului nu apare fara motiv, dar rareori pentru unul care sa merite. (mai ales de prin forumul de drept al familiei).
13. Am priceput de ce toata lumea se plange de sanatate, dar nimeni de inteligenta.
14. Am invatat ca atitudinea e mai imporatanta decat inteligenta.
15. Spre deosebire de o revista de specialitate, formul acesta imi permite si ceva ... originalitate in exprimare. (pentru ca cel ce n-are originalitate in exprimare, e putin probabil ca va avea originalitate in gandire).
etc. etc...
Ce ma enerveaza?
- userii care ma suna duminica seara
- cei care incep sa-si expuna problema la telefon inainte de-a-ntreba daca pot/am chef sa-i ascult
- cei care imi trimit mesaje private cu intrebari care pot sa stea la fel de bine in forum pentru ca n-au nimic confidential in ele.
- cei care inlocuiesc textul cererii de consultanta cu o intrebare...fara introducere, fara nume, fara ...(imi venea sa scriu o vorba romaneasca)
- cei care presupun ca ziua mea are mai mult de 24 ore si se mai si supara daca le spun ca n-am timp/nu vreau sa-i ascult pentru ca nici macar n-au facut efortul de a se prezenta.
Dar pana si aceste dezavantaje se pot transforma in avantaje. Bunaoara...un training pe abilitatil de comunicare m-ar costa niste bani, pe cand asa, am ocazia de a verifica practic si pe gratis o gramada de lucruri...