avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligata sa incalce legea!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligata sa incalce legea!

Salutare! O sa fac cat mai scurt posibil. prietena mea este obligata de patroana sa vanda,partial, produse fara bon fiscal invocand aceeiasi scuza pt clientii "nu functioneaza casa!"
in caz k i-ar prinde fiscu ea ar fi vinovata cu ceva? ar avea de suferit din cauza asta?

VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!!!
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 20:26, 18 Martie 2008
Carco a scris:

Salutare! O sa fac cat mai scurt posibil. prietena mea este obligata de patroana sa vanda,partial, produse fara bon fiscal invocand aceeiasi scuza pt clientii "nu functioneaza casa!"
in caz k i-ar prinde fiscu ea ar fi vinovata cu ceva? ar avea de suferit din cauza asta?

VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!!!


Nu este o scuza "nu functioneaza casa" a se vedea OG 28 / 1999 cu modificarile si completarile ulterioare.
(5) Pana la repunerea in functiune a aparatelor de marcat electronice fiscale, agentii economici utilizatori sunt obligati sa inregistreze intr-un registru, special intocmit in acest sens, toate operatiunile efectuate, si sa emita facturi fiscale pentru respectivele operatiuni, la cererea clientului."

(3) Sumele gasite la punctele de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor apartinand agentilor economici prevazuti la art. 1 alin. (1), care nu pot fi justificate prin datele inscrise in documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale in registrul special, mentionat la art. 1 alin. (5), ori prin facturi fiscale, dupa caz, sunt considerate fara provenienta si se confisca, facandu-se venit la bugetul de stat. De asemenea, se confisca sumele incasate din livrarea de bunuri ori prestarea de servicii dupa suspendarea activitatii agentilor economici, potrivit art. 13."


2) Nerespectarea de catre agentii economici a prevederilor art. 10 lit. b), referitoare la neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, neemiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, emiterea de bonuri cu o valoare inferioara celei reale si nereintroducerea datelor inscrise pe rola-jurnal privind tranzactiile efectuate de la ultima inchidere zilnica pana in momentul stergerii memoriei operative, atrage si suspendarea activitatii unitatii pe o perioada de 3 luni.


Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
ContSters42967, utilizator

Carco, prietena ta trebuie sa discute cu sefa sa, in cazul unui control fiscal, "patroana" probabil nu va recunoaste cele relatate de tine mai sus

si chiar salariatul trebuie sa declare la inceputul programului de lucru suma personala, trecand-o in registru..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal vasi49 vasi49 Care este valoarea amenzii in cazul neeliberarii bonului fiscal??? Unde gasesc noile modificari in urma desfiintarii garzi financiare?? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Casa de marcat prodica prodica Buna ziua, intentionez sa deschid o agentie de publicitate, fara program cu publicul, o sa lucrez doar cu firme, si in cazul asta imi trebuie casa de marcat? (vezi toată discuția)