avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie a locuintei
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie a locuintei

Se stie ca data limita a asigurarilor obligatorii pentru locuinta este 15 ian. 2011 . De cateva zile, societatea de asigurare Astra , a venit pe piata cu o noua polita de asigurare, PAD PLUS. In cazul in care pana la data de 15 ian. 2011 voi incheia o asigurare PAD PLUS mai este necesara incheierea unei alte polite PAID , sau aceasta polita PAD PLUS este considerata polita obligatorie ? Va multumesc!
Polita PAD PLUS este considerata polita facultativa si nu este recunoscuta de PAID ca polita obligatorie .
Conform unei modificari recente a legii (intrata in vigoare vinerea trecuta) si de la 1.01. 2011 daca aveti o asigurare facultativa care acopera riscurile din asigurarea obligatorie atunci nu mai este necesara asigurarea obligatorie. Din cate am inteles aceasta asigurare PAD PLUS acopera riscurile din asigurarea obligatorie, dar n-ar fi rau sa verificati direct in polita sau sa contactati asiguratorul.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
aianaa, utilizator
buna seara
eu sunt broker asigurari in cadrul unei fieme de brokeraj si recomand cu succes polita pad plus catre toata lumea.
are asigurate si bunuri si e super ok.
asa ca ...nu va fie frica puteti procura polita pad plus ca nu se intampla absolut nimic
Este exemplul cel mai bun ca Polul asiguratorilor impotriva dezastrelor nu va functiona,cel putin nu va functiona bine.Daca acest asigurator(poate si altii)nu vinde polita obligatorie ci ofera o polita facultativa este clara situatia neclara.
De intamplat ce sa se intample?este o asigurare ieftina si cuprinde riscurile catastrofice cerute.

Domnule cosmin77,poate imi spuneti parerea dv.
Modificarea suna asa:
Nu intra sub incidenta prezentei legi persoanele care si-au incheiat o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie.
Toti cei cu care vorbesc imi spun ca acest "si-au incheiat"poate fi oricand.Eu inteleg ca ar fi trebuit incheiata inainte de intrarea in vigoare a legii modificate.
Se gandeste legea aceasta de ani...era mai simplu asa:
Asigurare obligatorie!
Articol unic
Toti "posesorii"de locuinte au obligatia asigurarii acestora impotriva riscurilor catastrofice.
Asiguratori sunt cata frunza si cata iarba-alegeti unde o incheiati!

Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
floare _de_ colt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie ContSters211619 ContSters211619 buna ziua, am retinut ca termenul limita ptr aceasta asigurare a locuintei este 15 iulie 2011,valoarea este de 20 euro,dar unde pot face aceasta asigurare,va ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru locuinte araoil araoil nu prea stiu, cat de obligatoriu este asigurarea de locuinte la noi si care sunt urmarile daca nu te asiguri.agentii care iti bat zilnic la usa, nu cunosc ... (vezi toată discuția)