avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AM NEVOIE DE SFATURI! Sora mea a externat-o pe mama pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AM NEVOIE DE SFATURI! Sora mea a externat-o pe mama pe proprie raspundere...

Mama mea are o varsta respectabila ,a fost externata din spital de sora mea pe proprie raspundere si dusa in garsoniera ei .Nu ne permite s-o vedem mie si tatalui meu si s-o tratam ambulatoriu , am facut reclamatie la politie si nu vrea sa stea de vorba nici cu politia ,nu lucreaza de 8 ani sora mea si specific ca locuieste intr-o camera cu fiica ei care nu are nici ea nu are servici vreau sa v-a precizez ca parintii mei locuiesc intr-un apartament cu doua camere .Nu am bani sa imi angajez un avocat .Sora mea o minte pe mama noastra ca atat eu cat si tatal meu am abandonat-o si de aceea nu ne permite sa o vizitam ,dar noi consideram ca nu este bine ingrijita si nu ne lasa sa vorbim cu ea nici macar la telefon!!!!
Ce pasi trebuie sa urmez din punct de vedere juridic ??
Multumesc anticipat .
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
rodinelu64, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicwwl , utilizator 12:11, 23 Decembrie 2010
Ce diagnostic are mama dvs?
Tatal dvs poate sa mearga oricand sa o ia pe mama dvs, avand in
vedere ca este sotul ei.
Puteti sa-i face plangere sorei pentru infractiunea de lipsire de libertate in
mod ilegal, avand in vedere ca o retine pe mama dvs impotriva vointei ei.
Fapta este foarte grava, iar daca mama dvs doreste sa stea la sora dvs
nu aveti ce face, pentru ca asta e vointa ei.
Hipertensiune arteriala , Semipareza Stanga ,Glaucom si Accident Cerebral Vascular acestea sunt bolile de care sufera mama mea!!!!!!
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
rodinelu64, utilizator
- în situaţia în care părinţii dvs. sunt căsătoriţi, tatăl dvs. trebuie să aibă permisiunea sorei dvs. de a-şi vedea soţia, însă dacă mama dvs. nu doreşte să îşi vadă soţul, în condiţiile menţionate şi nici pe dvs., din păcate nu puteţi face mare lucru.
- dacă totuşi mama dvs. este afectată în mod serios din cauza acestor probleme medicale şi, apreciaţi că, nu se poate îngriji singură atunci se schimbă un pic abordarea, astfel:
1. dacă părinţii dvs. nu sunt căsătoriţi legal puteţi face dvs. o cerere către instanţa competentă de domiciliu şi să solicitaţi punerea sub interdicţie a mamei dvs.
1.1. de asemenea, puteţi face plângere penală împotriva sorei dvs. pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate - dacă părinţii sunt căsătoriţi atunci poate şi tatăl să semneze plângerea.
sora dvs ce urmareste prin asta? considera ca i va trece apartamentul pe numele ei? desii nu vad cum ar putea fi posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestrare de persoana rodinelu64 rodinelu64 Ma numesc Elena Mama mea are o varsta respectabila ,a fost externata din spital de sora mea pe proprie raspundere si dusa in garsoniera ei ... (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare in caz de accident vascular cerebral lucist_r lucist_r Buna seara, V-as ruga sa imi oferiti o informatie referitoare la conditiile de pensionare pentru tatal meu care acum 4 ani a suferit un accident vascular ... (vezi toată discuția)
Am o sora care a cedat printr-un act de ingrijire unei familii ... mihairusu1949@gmail.com mihairusu1949@gmail.com Am o sora care a cedat printr-un act de ingrijire unei familii foarte tinere luate dupa internet necunoscuti. Dupa 2 luni de zile de la semnarea actului a fost ... (vezi toată discuția)