avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a legii (pagina 10)

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010 si intra in vigoare de la data de 1 ianuarie 2011.

Actul normativ, in integralitatea sa, poate fi consultat accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Punctajul este acelasi, suma pe care mi-o solicita spre restituire reprezinta contravaloarea a 3 pensii lunare,pensia mea fiind de 1027 lei / luna.

Eu mai am un contract de mandat cu asociatia de locatari pentru o suma de 100 lei / lunar - unde am functia de cenzor, dar repet e contract de mandat si mi s-a spus ca nu intra in contradictie cu pensia anticipata.

Chiar nu mai inteleg nimic. Va rog sa ma luminati daca puteti.
Va multumesc
1. Cat timp beneficiati de pensie anticipata (sau anticipata partiala) nu puteti avea venituri profesionale (din prestarea unei activitati) pentru care se retine contributia pentru pensie.

2. Venitul obtinut in baza unui contract de mandat este un venit profesional din care se retine contributia pentru pensie.
La ,,unguri,, pilonul II a afost suspendat, motivul?...
Dupa ce ca, nu sunt bani ptr. sistemul public de pensii, din cei 10,5% care ar trebui sa se duca la pensionari, se duc doar 8,5% deoarece 2 % se duc la Pilonul II, LA PRIVATI, care nimeni nu poate sa-ti garenteza ca, peste 20-30 ani mai exista banca respectiva. Este un fel de CARITAS sai F.N.I.

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala andra_georgi2002 andra_georgi2002 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se calculeaza pensia pe caz de boala. In functie de salariul net pe ultimele 6 sau 12 luni, sau venitul pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia la limita de varsta, mai exact daca se iau in calcul veniturile obtinute in ultimii ani de activitate.Solicit ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie paulacarmen paulacarmen Ma numesc Mitran Paula Carmen, sunt nascuta pe 8 martie 1953, iar anul acesta m-am pensionat la limita de varsta, avand o vechime de 25 de ani in domeniul ... (vezi toată discuția)