Buna ziua. Incepand cu 5 Ianuarie,voi termina concediul de crestere a copilului,angajatorul imi va desface contractul de munca prin desfijntarea postului(art 65 din codul muncii,parca),iar eu voi intra in somaj.Mentionez ca la acesta firma am cotizat (am lucrat) un an,dar pe cartea de munca mai am ani de vechime(2 la o firma,apoi somaj,apoi 5 la o alta firma,iar somaj,un an fara nici un venit,apoi la ultima firma un an)....As dori sa va intreb care este perioada de calculare a stagiului de cotizare pentru somaj?
Ce banuti voi primi ca "proaspat" somera?
Se ia in calcul doar cotizarea de la ultimul loc de munca sau perioada de cotizare de pe cartea de munca(vechime)?
Va multumesc pentru timpul acordat citirii mesajului,si sper sa ma fi "explicat" clar.#-o
Va multumesc de raspuns...da,intradevar mi s-a facut decizia de concediere ,fara preavizul de 20 zile...am luat un exemplar,iar alt exemplar a ramas la angajator,urmand a le depune la ITM.Urmeaza ridicarea cartii de munca si anexa 14 completata de angajator,parca....acum nu stiu exact daca eu trebuie sa merg la Itm sa "ridic" cartea sau angajatorul,si dupa cat timp de la depunerea actelor se poate face acest lucru.#-o(luarea cartii de munca)
Il voi suna pe jurist sa rezolv si cu anexa 14(care din spusele lui e mai complicat de completat,fiind noul angajator,trebuie sa "rascoleasca").Eu va trebuia sa rezolv o alta problema cu diploma de bacalaureat(originalul) pt ca nu o mai gasesc nici cum.Nu mai stiu exact pasi,dar presupun ca trebuie sa o declar nula(se poate da anunt in orice ziar ,sau e un ziar anume?)si apoi sa merg la liceu sa imi dea alta...
Va multumesc domnule tudor valeriu pt raspunsurile date....sunteti de nota 10+.:thumbup:
1. Pana gasiti diploma de bacalaureat sau faceti duplicat puteti sa duceti la somaj si certificatul de 8 clase.
2. Puteti sa dati anuntul in orice ziar central si local sau la M.O.
3. Noul patron a schimbat si inspectorul de resurse umane si contabilul? acestia doi nu mai au nevoie sa rascoleasca,ei stiu unde sa caute.
Somaj dupa ccc
irina_vasea
Buna...sunt noua pe aici si daca am gresit adresa va rog anticipat sa ma iertati.momentan ma aflu in concediu pt cresterea copilului care imi expira duminica ... (vezi toată discuția)