Buna ziua. Incepand cu 5 Ianuarie,voi termina concediul de crestere a copilului,angajatorul imi va desface contractul de munca prin desfijntarea postului(art 65 din codul muncii,parca),iar eu voi intra in somaj.Mentionez ca la acesta firma am cotizat (am lucrat) un an,dar pe cartea de munca mai am ani de vechime(2 la o firma,apoi somaj,apoi 5 la o alta firma,iar somaj,un an fara nici un venit,apoi la ultima firma un an)....As dori sa va intreb care este perioada de calculare a stagiului de cotizare pentru somaj?
Ce banuti voi primi ca "proaspat" somera?
Se ia in calcul doar cotizarea de la ultimul loc de munca sau perioada de cotizare de pe cartea de munca(vechime)?
Va multumesc pentru timpul acordat citirii mesajului,si sper sa ma fi "explicat" clar.#-o
Mergeti la ITM si rugati pe inspectorul care se ocupa de firma respectiva, sau pe seful lui, sa va elibereze carnetul de munca pentru a-l putea depune in termen la Somaj. Nu cred ca o sa va refuze.
Somaj dupa ccc
irina_vasea
Buna...sunt noua pe aici si daca am gresit adresa va rog anticipat sa ma iertati.momentan ma aflu in concediu pt cresterea copilului care imi expira duminica ... (vezi toată discuția)