avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Majorare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Majorare capital social

Stie cineva cum trebuie sa procedez la majorarea capitalului social al unui SRL? ma intereseaza in mod special procedura de citare a asociatilor pentru a subscrie. Am inteles ca se poate face si prin publicare intr-un ziar sau Monitorul oficial.Si ce se intampla daca unul dintre asociatii astfel citati nu raspunde invitatiei de a subscrie? este exclus de drept din societate?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:19, 21 Martie 2008
Articolul acela din legea 31 il stiam si eu, dar nu pot sa il invoc. Merci oricum
Tocmai asta spuneam, alt temei nu exista, deci nu aveti cum sa excludeti pur si simplu un asociat. Daca nu vrea sa se retraga sau sa cesioneze partile sociale, nu aveti decat doua optiuni: 1) acceptati situatia; 2) cereti dizolvarea societatii pentru neintelegeri intre asociati. Atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excluderea unui asociat din srl ContSters384057 ContSters384057 Un SRL este format de 2 asociati din care unu are 89% din capital social si altu are 11% din capital social. Administrator este o alta persoana fizica. Care ... (vezi toată discuția)
Actionari dmss dmss cum poti scoate un actionar din firma daca el nu este in tara ,nu mai vrea sa ramana asociat dar nu poate desemna pe cineva legal sa-l reprezinte, neavand ... (vezi toată discuția)
Scoatere asociat din firma ati ati Suntem 12 asociati din care unul detibe 0.5%.Majoritatea vrem ca acest asociat sa iasa din firma,dar acesta nu vrea .Cum putem sa scoatem acest ... (vezi toată discuția)