avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varstele standard de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varstele standard de pensionare

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca dupa noua lege a pensiilor femeile se vor pensiona la 63 de ani incepand cu 1 ianuarie 2011 sau aceasta lege se va aplica esalonat pana in anul 2030.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:44, 28 Decembrie 2010
Deci trebuie sa merg cu hotararea judecatoreasca la casa de pensii ca sa-mi treaca grupa I in cartea de munca, fara ca aceasta hotarare sa fie investita sau legalizata la registratura instantei?
Va multumesc.
alma29 a scris:
Deci trebuie sa merg cu hotararea judecatoreasca la casa de pensii ca sa-mi treaca grupa I in cartea de munca,

Casa de pensii nu are atributii in acest sens. Numai angajatorul poate opera in carnetul dvs. de munca.
Multumesc. Angajatorul are obligatia de a trece grupa I in cartea de munca chiar daca hotararea nu este investita si legalizata?
Eu nu stiu care a fost obiectul litigiului dvs., nici cu cine v-ati judecat etc. Am presupus ca a fost litigiu de munca si, asa cum am precizat, hotararea judecatoreasca data intr-un litigiu de munca este executorie de drept, angajatorul avand obligatia sa o puna in executare fara indeplinirea vreunei formalitati.

Buna ziua,
La casa de pensii nu-mi primesc dosarul de pensionare pentru ca hotararea judecatoreasca de acordare a grupei I de munca nu este investita. Au dreptul sa procedeze asa daca acest tip de hotarari nu se investesc?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Constantinescu adriana, 59 de ani, galați am stagiul minim de ... CnstntnscAdry CnstntnscAdry Constantinescu Adriana, 59 de ani, Galați Am stagiul minim de cotizare de 15 ani , 6 ani în grupa a 2 a, condiții deosebite de muncă. De la Casa ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata conform legii 19/2000 - decizie de respingere lemontee lemontee Buna ziua, Am urmatoarea problema: in decembrie 2010 s-a depus un dosar pentru acordarea pensiei la care stagiul de cotizare realizat era de 28 ani, 10 ... (vezi toată discuția)
Pensie lucica crivat lucica crivat sporul de la grupa a II-a de munca ii da dreptul unei salariate sa iasa la pensie chiar daca nu are 55 de ani? (vezi toată discuția)