avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varstele standard de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varstele standard de pensionare

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca dupa noua lege a pensiilor femeile se vor pensiona la 63 de ani incepand cu 1 ianuarie 2011 sau aceasta lege se va aplica esalonat pana in anul 2030.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:44, 28 Decembrie 2010
Trebuia sa mergeti la angajator ca sa treaca perioada lucrata in grupa I de munca in carnetul de munca, nu la casa de pensii. Perioadele lucrate in grupe de munca se dovedesc cu inscrierile din carnetul de munca sau cu adeverinte, emise in conditiile legii.

Rezolvati intai problema cu angajatorul.
Angajorul mi-a trecut in cartea de munca si totusi cei de la casa de pensii nu vor sa-mi ia dosarul cu decizia neinvestita. E normal?
Nu este necesar sa depuneti si hotararea judecatoresca. Nici nu inteleg de ce doriti sa o depuneti impreuna cu cererea si cu celelalte acte. Este suficient carnetul de munca, in original si in copie.
Succes!

Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constantinescu adriana, 59 de ani, galați am stagiul minim de ... CnstntnscAdry CnstntnscAdry Constantinescu Adriana, 59 de ani, Galați Am stagiul minim de cotizare de 15 ani , 6 ani în grupa a 2 a, condiții deosebite de muncă. De la Casa ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata conform legii 19/2000 - decizie de respingere lemontee lemontee Buna ziua, Am urmatoarea problema: in decembrie 2010 s-a depus un dosar pentru acordarea pensiei la care stagiul de cotizare realizat era de 28 ani, 10 ... (vezi toată discuția)
Pensie lucica crivat lucica crivat sporul de la grupa a II-a de munca ii da dreptul unei salariate sa iasa la pensie chiar daca nu are 55 de ani? (vezi toată discuția)