avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare drepturi salariale
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare drepturi salariale

nu ne-a fost acordata o marire salariala la timp, sindicatul s-a judecat si a castigat. acum trebuie facuta executare am inteles. cam ce hartii trebuie sa fac pentru recuperarea banilor? nu poate sa faca sindicatul in numele meu toate hartilile necesare?
Cel mai recent răspuns: flatron , utilizator 11:00, 24 Decembrie 2010
Nu ne spuneti daca sunteti bugetari sau privati.

Daca sunteti bugetari, aveti o mare problema cu recuperarile salariale castigate in instanta.
Exista OUG 71/2009, care spune:
"plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti, avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului bugetar, devenite executorii in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010" se face astfel:
a) in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2011 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu."

OUG nr. 71/2009 mai stabileste ca in tot acest termen "orice cerere de executare silita se suspenda de drept" si ca sumele se vor actualiza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.

In intelesul OUG nr. 71/2009, prin sectorul bugetar se intelege autoritatile si institutiile publice a caror finantare se asigura astfel:
a) integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
b) din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
c) integral din venituri proprii.


nu sunt bugetar, lucrez la privat. sa inteleg totusi ca noi cei de la privat mai avem o sansa? :)
Ordonanta de care vorbeam mai sus se refera la bugetari, altfel, daca aveti reprezentanti sau sindicat, iar beneficiarii sentintei sunteti mai multi, puteti solicita prin acestia declansarea procedurii de executare silita a societatii pentru acele drepturi salariale.
Mai aveti si varianta sa mergeti toti la acelasi executor si sa-i solicitati executarea, fara a mai astepta interventia sindicatului.
Nu va trebuiesc decat hotararile instantei definitive si irevocabile, si apoi investite cu titlu executoriu.
multumesc mult. Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 71 tzindirela tzindirela In cazul in care s-a dat o sentinta definitiva si irevocabila, data de Curtea de Apel, in data de 22 aprilie 2009, in vederea primirii unor diferente ... (vezi toată discuția)
Reactualizare declaratie nominala de plata a cas sava elvira sava elvira Am castigat in instanta plata suplimentului de treapta si de post,dar conform oug.71/2009 unitatea nu a achitat drepturile.Acum fiind pensionara doresc ... (vezi toată discuția)
Administratie publica locala In iunie 2009 am cistigat in instanta niste sporuri salariale retroactive din 2004 pina in 2006.Primarul da dispozitie in baza O.U.G. nr.71/2009 in 4 martie ... (vezi toată discuția)