avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reactualizare declaratie nominala de plata a cas
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reactualizare declaratie nominala de plata a cas

Am castigat in instanta plata suplimentului de treapta si de post,dar conform oug.71/2009 unitatea nu a achitat drepturile.Acum fiind pensionara doresc recalcularea pensiei prin luarea in calcul si a acestor sporuri.
M_am adresat institutiei unde am lucrat si am solicitat reactualizarea declaratiilor nominale pentru plata cas care se depun la Casa Judeteana de Pensii pentru a mi se recalcula pensia ,unitatea refuzand acest lucru.
Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:09, 24 Ianuarie 2010
1. Pentru incapatanarea si lenea lor ar trebui sa-i dati in judecata si sa cereti daune cat mai mari pentru ce va fac.
2. Vorbiti cu un avocat.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Angajatorul ar trebui sa puna in aplicare decizia instantei de judecata si sa faca stat rectificativ si declaratii rectificative lunare aferente perioadei solicitate.

Intr-adevar nu este usor si este ceva de munca dar este dreptul dvs. si cred ca solutia de rezolvare este intentarea unui proces.

Ce tupeu pe capul institutiei sa refuze!
Cum vreti, doamna, sa depuna declaratii nominale? Din ce sa retina si sa vireze CAS daca aceste sume, cu exceptia anului 2010, inca nu sunt prevazute in buget? Nici n-ar avea cum sa fie prevazute intrucat nu au fost adoptate legile bugetului pentru anii 2011 si 2012 (si nici nu vor fi prea curand).
Presupunand, prin absurd, ca aceste legi ar exista, plata drepturilor de natura salariala castigate in instanta se face cu respectarea art. 1 din OUG nr. 71/2009:

Art. 1.
(1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
a) în anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) în anul 2011 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) în anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.
(2) In cursul termenului prevazut la alin. (1) orice cerere de executare silita se suspenda de drept.
(3) Sumele prevazute la alin. (1), platite în temeiul prezentei ordonante de urgenta, se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.
(4) In intelesul prezentei ordonante de urgenta, prin sectorul bugetar se intelege autoritatile şi institutiile publice a caror finantare se asigura astfel:
a) integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
b) din venituri proprii şi subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
c) integral din venituri proprii.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnetul de munca - inscrierea sporurilor obtinute in instanta dar neachitate bukinst bukinst Cum se trateaza situatia urmatoare - Angajatul a obtinut in instanta plata RETROACTIVA a unor sporuri salariale dar acestea vor fi acordate conform ... (vezi toată discuția)
Oug 71 tzindirela tzindirela In cazul in care s-a dat o sentinta definitiva si irevocabila, data de Curtea de Apel, in data de 22 aprilie 2009, in vederea primirii unor diferente ... (vezi toată discuția)
Administratie publica locala In iunie 2009 am cistigat in instanta niste sporuri salariale retroactive din 2004 pina in 2006.Primarul da dispozitie in baza O.U.G. nr.71/2009 in 4 martie ... (vezi toată discuția)