avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OUG 71
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OUG 71

In cazul in care s-a dat o sentinta definitiva si irevocabila, data de Curtea de Apel, in data de 22 aprilie 2009, in vederea primirii unor diferente salariale, si care nu a fost dusa la indeplinire, intre timp a mai aparut si oug 71/2009, acestea mai pot fi recuperat? Adica oug 71 se aplica si retroactiv? S-a facut cerere la finantele judetene care o tot dau inainte cu oug 71. Ce am putea face pentru a se pune in aplicare sentinta.
Va multumesc,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 21:20, 16 Noiembrie 2009
Din acele drepturi salariale, vi se vor plati esalonat, anumite sume.
Cititi va rog si aici textul:

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Asta stiam. Speram sa gasesc o portita. De fapt un act normativ se aplica retroactiv? Tinand cont ca sentinta definitiva si irevocabila a fost data inainte de a aparea OUG 71/2009, cu cateva spatamani bune.
Ordonanta de urgenta nr.71/2009 se aplica si cazului dvs.

Art. 1. — (1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
a) in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2011 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.
(2) In cursul termenului prevazut la alin. (1) orice cerere de executare silita se suspenda de drept.
(3) Sumele prevazute la alin. (1), platite in temeiul prezentei ordonante de urgenta, se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.
(4) In intelesul prezentei ordonante de urgenta, prin sectorul bugetar se intelege autoritatile si institutiile publice a caror finantare se asigura astfel:
a) integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
b) din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
c) integral din venituri proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie publica locala In iunie 2009 am cistigat in instanta niste sporuri salariale retroactive din 2004 pina in 2006.Primarul da dispozitie in baza O.U.G. nr.71/2009 in 4 martie ... (vezi toată discuția)
Carnetul de munca - inscrierea sporurilor obtinute in instanta dar neachitate bukinst bukinst Cum se trateaza situatia urmatoare - Angajatul a obtinut in instanta plata RETROACTIVA a unor sporuri salariale dar acestea vor fi acordate conform ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale flatron flatron nu ne-a fost acordata o marire salariala la timp, sindicatul s-a judecat si a castigat. acum trebuie facuta executare am inteles. cam ce hartii trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)