avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum pot anula o vanzare?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum pot anula o vanzare?

Buna ziua.
Problema mea este putni mai delicata, si nu stiu cat de etica, dar, dupa cum urmeaza:
Am o matusa care a decedat in 2007. In 2002 ea a vandut o suprafata de 4500 mp de teren pe un pret derizoriu (8 milioane) in conditiile in care pretul pamantului in zona respectiva (Cluj-Nokia) era si atunci de 10 euro/mp. Intre matusa mea si cumparator s-a intocmit o intelegere scrisa (cumparatorul a dat doar o parte din bani), apoi un precontract cand cumparatorul a dat si restul sumei...si aici s-a incheiat toata relatia vanzator-cumparator.
Eu am primit prin mostenire, printre altele, si acel teren, am facut succesiunea.
Problema este ca eu nu stiam absolut nimic despre vanzarea acelui teren pana acum vreo luna, cand cumparatorul m-a intrebat ce facem, daca mai e valabila tranzactia. La momentul respectiv am spus ca da, dar abia acum am aflat ca intabularea ma costa 3500 RON.
In aceste conditii as dori sa stiu daca se poate anula tranzactia, pentru ca nu vreau sa platesc 3500 RON intabularea pentru un teren vandut cu 800 de RON, si , in plus, la ora actuala acel teren valoreaza 135.000 euro.
Exista vreo posibilitate de-a anula tranzactia? Cumparatorul nu pare foarte incantat de idee (normal), deci probabil ca varianta rezilierii pe cale amiabila cade.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:24, 29 Martie 2008
V-am inteles perfect, dar, recunosc, nu exact cand am citit prima data:). Nu sunt specialist in drept, voi apela la un avocat sa vedem ce se intampla. Daca doriti va pot tine la curent.
Da, ar fi frumos dion partea dv. Mai dam si cate o parere pe parcurs... Dv. ne mai spuneti ce s-a intamplat...
Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract fara data de expirare si fara un termen de incheiere a contractului. Cpii Cpii Buna ziua In urma cu 5 ani, mama a facut un antecontract de vanzare cu o alta persoana fizica pentru un teren extravilan. Terenul era mostenit de la bunica pe ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare al carui promitent-vanzator a decedat?! halumislili halumislili Am cumparat un teren cota-indiviza dintr-o proprietate pe baza unui antecontract de vanzare-cumparare. Am platit pretul total al terenului intrand astfel in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ... simon1991 simon1991 Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009. Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ... (vezi toată discuția)