avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Obtinere drepturi din grupe de munca I si II la pensia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Obtinere drepturi din grupe de munca I si II la pensia de urmas

Buna ziua!
Legat de faptul ca persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si II de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, beneficiaza de un numar suplimentar de puncte la calcularea pensiei incepand cu 1 octombrie 2008, as dori sa stiu daca soacra mea care beneficiaza de pensie de urmas ar putea sa solicite recalcularea si acordarea drepturilor banesti din urma pentru socrul meu care a decedat in urma cu 4 ani.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:45, 5 Ianuarie 2011
Nu putea aparea in decizia din 19/09/2008 punctajul suplimentar acordat de O.U.G.100/2008 deoarece aceasta a produs efecte incepand cu 01/10/2008,iar in cazul de fata trebuia sa se aplice incepand cu 01/10/2009.Verificati daca punctajul mediu anual din decizia din 19/09/2008 este si astazi in plata( pe un cupon de pensie).Daca este acelasi,inseamna ca nu s-a aplicat O.U.G.100/2008.Punctajul mediu anual trebuia sa cresca cu 0,05131.Daca este nevoie procedati la fel,facand o cerere pentru aplicarea a O.U.G.100/2008 in dosarul respectiv,incepand cu 01/10/2009.
@Carp Mircea

Utilizatoarea n-a spus ca apare punctajul suplimentar in decizia emisa in septembrie 2008. A spus ca a fost valorificata perioada lucrata in grupa II de munca:
A lucrat in grupa a II-a de munca timp de 26 de ani 5 luni si 19 zile, stagiu mentionat si in decizia privind acordarea pensiei pentru munca depusa si limita de varsta, emisa la data de 19.09.2008 si avand drepturile stabilite incepand cu data de 01.06.2008.

Ce este neclar? De unde rezulta ca face referire la OUG nr. 100/2008?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege nr. 192 din 7 iulie 2015 miheala miheala Buna ziua, doresc sa aflu daca de prevederile \"Art. 1691 din legea 192/2015 beneficiaza si mama mea care primeste pensia de urmas dupa tatal meu decedat in ... (vezi toată discuția)
Recalcularea punctului de pensie pentru: grupa i si grupa ii / spor de vechime Marivona Marivona Am doua probleme la care va rog foarte mult sa-mi raspundeti si anume: 1. nu mi s-a recalculat punctajul mediu anual dupa noua lege a pensiilor desi am ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie - perioada lucrata in grupa de munca nevalorificata ioann ioann tatal meu, Precup Ioan, nascut in 28/02/1938, este pensionar din anul 1994, la limita de varsta, cu o vechime completa . Are 37 ani vechime din care 18 ani si ... (vezi toată discuția)