avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... reforma pilonul II pensii private pentru anumite ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

reforma pilonul II pensii private pentru anumite categorii de angajati!

Care sunt categoriile de angajati care vor adera la pilonul II de pensii private incepand cu 2011 ?
Cel mai recent răspuns: BebeA , utilizator 17:15, 12 Ianuarie 2011
In mod normal dupa aderarea la fondul de pensii administrat privat ,pilonul II , dv. nu platiti nimic in plus fata de 10.50% cat este procentul CAS. Casa de pensii directioneaza din acest procent o cota ( atentie incepand cu anul 2011 este de 3 %-acest procent a crescut de la 2% in 2008 cu cate 0.50 % anual ) de 3 % in 2011 , catre o casa de asigurari la care dv. aderati voluntar. Daca nu ,veti fi directionat automat la un fond privat . Asa ca mai bine va alegeti singur Casa de asigurari cu care vreti sa lucrati ! Succes !
Nu exista case de asigurari la care sa aderati, ci numai fonduri de pensii administrate privat.
Inradevar cota de contributie la fondul de pensii administrat prtivat creste anul acesta la 3%, urmand sa creasca cu 0,5% pe an pana la cota de 6% din CAS.
Asadar, dumneavoastra veti primii o pensie de la stat, echivalenta cu cota de 5% din CAS fata de ceilalti care primesc pensia datorata cotei de 10,5% din CAS, si o pensie de la fondul privat la care veti adera.
Cat este aceasta pensie, cand veti beneficia de ea este bine sa va documentati studiind legea 411(legea fondurilor de pensii administrate privat) ca sa stiti ce va rezerva viitorul?
Pana atunci multe succese in cariera.
Un an mai bun tuturor.
baican constantin a scris:

...Cat este aceasta pensie, cand veti beneficia de ea este bine sa va documentati studiind legea 411...

As dori sa stiu daca imi puteti recomanda un clasament al fondurilor de pensii dupa profitabilitate sau conditii mai bune. multumesc
Nu pot sa fac o astfel de clasificare.
In schimb pot sa va spun ca, urmarind problema, am aflat ca Ungaria a renuntat la acest tip de pensii iar Polonia a redus cota de la 7,3% la 2,3%, diferenta de 5 procente urmand sa o preia fondul de pensii de la stat.
O zi buna.
Buna ziua.
Perioada Reformei Pensiilor Private Pilonul II pt. categoriile speciale este 1 Ianuarie 2011-30 Aprilie 2011.
Toate persoanele care inregistreaza venituri vor fi incluse in sistemul unitar de pensii eliminandu-se astfel categoriile speciale. Mai exact vor fi inclusi in Pilonul 1 (pensia de stat) si vor deveni eligibili pentru Pilonul 2 (pensia privata obligatorie). Noile categorii sociale care vor devin eligibile pentru pensia privata obligatorie incepand cu data de 1 ianuarie 2011 sunt:
 -cadre militare in activitate
 -politisti
 -functionari publici cu statut special din administratia penitenciarelor
 -jandarmi
 -angajati ai Serviciului Roman de Informatii
 -pompieri
 -avocati
 -judecatori
 -persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, din drepturi de autor si drepturi conexe
 -persoanele care desfasoara activitati pe baza unor contracte sau conventii in conformitate cu Codul Civil
Ultimele doua categorii au fost deja incluse in Sistemul Public de Pensii prin intermediul modifcarilor fiscale recente (OUG nr. 58 si Legea nr. 82/2010 care se refera la modificarea Codul Fiscal si a unor legi privind contributiile sociale) si in acest moment sunt deja eligibile pentru Pilonul 2.
Cu stima,
Daniela Andronic
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
daniela_andronic, utilizator

Alte discuții în legătură

Contributie pilonul 2 de pensie rosehusky rosehusky Buna seara, Are cineva idee daca, dupa noua lege a pensiilor, militarii cu varsta pana in 35 de ani sunt obligati sa contribuie la pilonul 2 de pensii? ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilon 2 georgetag georgetag as dori sa ma lamuriti in legatura cu pensiile private: -care sunt termenele limita de inscriere, - de cand a intrat in vigoare, -care este dobanda la ... (vezi toată discuția)
Pensie privata - pensie de stat bogdan76vlad bogdan76vlad Am 37 ani si incepand cu varsta de 32 ani am fost obligat sa fac o pensie privata. De mai poate trece de la pensia privata doar la cea de stat ( toti banii sa ... (vezi toată discuția)