avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere in avocatura 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere in avocatura 2008

am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate.
anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea).
am vazut la cineva anul trecut niste carticele cu subiectele rezolvate, are cineva idee unde le pot gasi, cat costa...etc:-/
si oricum cred ca subiectele pe 2008 vor aparea prin toamna
le are cineva...stie cineva ceva?:-/
astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: avchiru , utilizator 14:45, 14 August 2008
lory10 a scris:

Subiectele elaborate de UNBR sunt in ordine alfabetica.... Iar daca acele carti pe care le cauti trateaza subiectele in aceeasi ordine, nu-ti va fi deloc mai usor sa inveti dupa ele.
Ia cartile de cursuri si bifeaza-ti pe ele subiectele; e mai firesc sa inveti dupa ordinea din manuale, pentru ca asa vei intelege efectiv materia si o vei asimila mai usor si mai temeinic. Cel putin asa-ti recomand eu. Succes! :)

=D> acelasi sfat ti-l dau si eu. Am dat recent examen pentru admiterea in profesie. NU am auzit de astfel de carti, dar este foarte posibil ca vreo editura sa "speculeze " si astfel de cerinte. Sincer, nu cred ca o asemenea carte poate trata amplu subiectele respective. Dupa cum probabil ai observat si tu, atat subiectele cat si BAREMELE de corectare sunt elaborate de UNBR. Daca inveti tu dupa cartea aia, poti sa ai certitudinea ca va fi tratat fiecare punct de pe barem pentru fiecare subiect in parte?:-/ Oricum, din cate stiue eu si baremele respective sunt "inspirate" din tratatele de specialitate ale autorilor consacrati. Sincer, nu cred ca in acea carte vei gasi materialul necesar promovarii examenului, mai ales ca este nevoie de minim 6 puncte pentru a promova proba. Incearca la tomana sa iti aloci 2-3 luni pentru studiu intens, si ia materiile in ordine, ca sa intelegi mai bine materia si sa mearga mai usor. Spor la invatat si te asteptam in randul avocatilor;)
multumesc tuturor pentru raspunsurile date.
sper ca anul asta sa trec cu bine examenul, si sa va concurez :P...glumesc
am in ceput deja oarecum sa invat, dar trebuie sa merg la librarie si sa-mi reactualizez manualele ca le am din 2003-2004.., cel putin la civil...si penalul special il am pe cel din 2005...si nush daca mai e bun.
oricum ams a merg la universitate si imi vor spune cei de acolo cum sta treaba.
mercik inca o data celor 2 avocata si succes in cariera
Mult succes in acest an la admitere in Barou!!!
Si eu intentionez sa sustin acest examen,dar la Cluj...
Credeti ca 3-4 luni de pregatire intensiva sunt suficiente?
Mah, daca exista cerere poate ar trebui sa facem noi o carte de genul asta, sa le dam oamenilor mura in gura. :P

Na ca exista deja unii care scot bani frumosi din asta [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2008
ContSters17674, utilizator
sal la toata lumea, anul acesta vr sa dau si eu acest examen si am o nelamurie, toata lumea vb de subiecte, cum credeti ca ar fi mai bine, sa invatam aceste subiecte sau sa urmam programa intrutotu, acele liste unde se afla tematica cu bibliografie si absolut tot, sincer chiar este enorm de mult asa,sa inv in cateva luni ce ai facut in 4 ani mi se pare cam ciudat chiar daca ai trecut odata prin ele, chiar e greu, astept pareri.... mersi mult;)

Alte discuții în legătură

Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2008 Roxana Roxana Roxana Roxana Buna seara. Am si eu o nelamurire. Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum? (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)