avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nedumerire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nedumerire

Daca o ordonanta de urgenta in loc sa fie aprobata printr-o lege, are aviz nefavorabil de la o comisie si se propune respingerea legii de promulgare a ordonantei de urgenta aceasta din urma se aplica? Este in vigoare? Sau devine functionala numai in momentul in care se adopta legea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 4 Ianuarie 2011
Ordonantele de urgenta ale Guvernului intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sub conditia depunerii lor prealabile la Camera competenta sa fie sesizata, daca in cuprinsul lor nu este prevazuta o data ulterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari legislatie ssm marianadavid marianadavid Modificarile facute prin Hotărârea Guvernului nr. 767/2016 au intrat deja in vigoare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Aplicare lege fara norme vladiana vladiana Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea speta : o lege (publicata in M.Of.) de aprobare a unei OG- prin care se modifica o alta lege si pentru care urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)
Aplicare act normativ didibl didibl Buna seara. Va rog frumos sa-mi spuneti daca este posibil ca un act normativ, respectiv o ordonanta de urgenta, sa fie aplicabila la o data anterioara ... (vezi toată discuția)