LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului Accesează live evenimentul
va rog sa-mi spuneti DACA si IN CE CONDITII,reclamantul intr-un proces civil poate fi obligat la plata cheltuielilor de judecata in favoarea paratului,chiar si dupa retragerea actiunii.
Sunt parte reclamanta intr-un proces civil si vreau sa stiu daca instanta ma poate obliga la plata cheltuielilor de judecata catre parat,chiar daca imi retrag plangerea.Va rog sa-mi dati si baza,sustinerea legala.
Va multumesc.
Buna ziua ! Ce se intampla in cazul in care nu se achita cheltuielile de judecata? (proces civil)
Ce proceduri ar trebui indeplinite daca trebuie sa platesc cheltuieli de judecata?
In situatia existentei de hotarare definitiva si irevocabila,partea care solicita cheltuieli poate declansa procedura legala,investirea cu tiltu executoriu si executarea silita prin executor .De la executor puteti primi somatie de plata ,impotriva careia ,daca aveti motive,puteti formula contestatie ,daca nu se trece la executarea bunurilor oe care le detineti in evidenta fiscala,cu obligarea la plata a cheltuielilor suplimentare de executare,onorariu executor.
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Ca multi altii cred ca mi s-a facut o nedreptate dar macar stiu ca se va termina totul. As mai avea o intrebare: cum se platesc cheltuielile de judecata? Se trimit banii prin mandat postal?
Multumesc anticipat!
Va rog un sfat
noisette
am facut o actiune privind obligarea de a face si vineri ajungem la a doua infatisare. paratul a executat obligatia ce o avea, urmand ca vineri la al doilea ... (vezi toată discuția)