avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli de judecata !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli de judecata !

va rog sa-mi spuneti DACA si IN CE CONDITII,reclamantul intr-un proces civil poate fi obligat la plata cheltuielilor de judecata in favoarea paratului,chiar si dupa retragerea actiunii.
Sunt parte reclamanta intr-un proces civil si vreau sa stiu daca instanta ma poate obliga la plata cheltuielilor de judecata catre parat,chiar daca imi retrag plangerea.Va rog sa-mi dati si baza,sustinerea legala.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Adrian Marta , Avocat 00:23, 4 Noiembrie 2010
Renuntarea la judecata , facuta inainte de comunicarea hotararii judecatoresti , nu conduce la obligarea paratului la plata de cheltuieli de judecata.
Daca , insa , acest act de dispozitie a fost facut dupa comunicarea cerererii de chemare in judecata , atunci acesta va putea suporta cheltuielile de judecata, daca au fost solicitate, si au fost sustinute de mijloace de proba.

In cazul in care partea care cade in pretentii nu plateste cheltuielile de judecata, se poate proceda la executarea silita(sunt prescriptibile in termenul general de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii ).

Se pot solicita si pe cale separata , respectand termenul sus mentionat .
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Puteti plati cheltuielile prin orice modalitate care va permite sa pastrati o dovada a platii (mandat postal, transfer bancar etc.).
De asemenea, la achitare precizati ce reprezinta suma, cat mai exact (plata cheltuieli de judecata din sentinta civila nr...).
Pastrati dovada de plata.
Sunt intr-un proces civil. Eu fiind parata.
La prima infatisare am depus intampinare + cerere reconventionala, dar nu s-a specificat in scris de catre avocat ca doresc si plata cheltuielilor de judecata.
urmeaza al doilea termen. Poate avocatul meu sa depuna o hartie prin care sa cer si acest lucru, sau am pierdut..."ocazia"?!

Mentionez ca am chitanta pentru plata onorariilor, nu foarte mici....

Multumesc
Eu am o nelamurire si as vrea sa va cer parerea. Am o hotarare prin care am castigat un dosar cu Administratia Finantelor Publice, am cerut cheltuieli de judecata, s-a consemnat acest lucru insa instanta nu s-a pronuntat cu privire la acest lucru. Cei de la finante au facut recurs si au pierdut si la curtea de apel.
Acum problema mea este cum fac sa imi iau cheltuielile de judecata de la fond?
As introduce o actiune in pretentii insa nu stiu la care instanta trebuie depusa, la judecatorie sau la tribunal(care a fost instanta de fond in cazul prezentat).
Astept parerile voastre

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat noisette noisette am facut o actiune privind obligarea de a face si vineri ajungem la a doua infatisare. paratul a executat obligatia ce o avea, urmand ca vineri la al doilea ... (vezi toată discuția)
Inchidere proces papy03 papy03 Se poate inchide un proces de partaj succesoral? Multumesc! (vezi toată discuția)
Recurs la o cerere de renuntare la falimentul unui srlr iarina_73 iarina_73 Buna seara! As avea o intrebare. Am facut o cerere de renuntare la o actiune de CERERE DESCHIDERE FALIMENT IMPOTRIVA UNEI SOCIETATI COMERCIALE. Azi mi-a ... (vezi toată discuția)