avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie

buna seara. Am si eu o intrebare : am primit o citatie de la o sectie de politie pt peste cateva zile si scrie ceva de un dosar penal, ceva de art 198 cod penal, 176 alin 1 si 171 alin 2 si 3. Vreau sa stiu daca asta e in urma unui proces, sau urmeaza un proces....sau ce inseamna...
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: predaangela , utilizator 17:00, 12 Ianuarie 2011
da, dar va dati seama ca de cateva ore incerc sa -mi dau seama ce inseamna treaba asta, macar daca scria pe citatie mai clar despre ce e vorba
Art.198 lit.e c.pr.penala se refera la amenda judiciara care se aplica oricarei persoane in caz de neprezentare in fata organului de urmarire penala.
am sunat astazi la sectia de politie care a emis citatia sa intreb despre ce e vorba, mi-au spus doar cine a facut plangerea, nu si de ce, am intrebat daca e nevoie de avocat si mi-au spus ca nu a inceput nicio urmarire penala si ca nu este neaparat nevoie de avocat. Dumneavoastra ce ma sfatuiti?
eu va sfatuiesc sa mergeti sa vedeti despre ce este vorba concret,si sa reveniti cu informatii.
s-ar putea sa nu aveti nevoie de avocat.
poate s-a facut o plangere pe numele dum,neavoastra,care este neintemeiata.

nu declarati nimic.
bine, doamna de la politie a spus si ca pot merge oricand inainte, cand este dansa la birou, nu neaparat la data si ora fixata

Alte discuții în legătură

Art.198 c.pr.pen Ana20o9 Ana20o9 Salut!Am si eu o problema voi incepe spunund ca este vorba de prietenul meu care lucreaza ca bodyguard la o firma din Bucuresti.S-a intamplat in urma cu mai ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de faptuitor - procedura, declaratie rzvlg rzvlg Buna ziua. Am participat acum 1 saptamana la un meci de fotbal.La sfarsitul meciului am fost retinut de jandarmi pe motiv ca m-au filmat ca am dat cu ... (vezi toată discuția)
Citatie,serviciul politiei rutiere luckas luckas am primit o citatie de la serviciul politiei rutiere an cutia postala cu un anumit termen de prezentare la dansii,eu ridicand citatia de la posta dupa termenul ... (vezi toată discuția)