avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie

buna seara. Am si eu o intrebare : am primit o citatie de la o sectie de politie pt peste cateva zile si scrie ceva de un dosar penal, ceva de art 198 cod penal, 176 alin 1 si 171 alin 2 si 3. Vreau sa stiu daca asta e in urma unui proces, sau urmeaza un proces....sau ce inseamna...
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: predaangela , utilizator 17:00, 12 Ianuarie 2011
megeti si vedeti de ce infractiune sunteti acuzat,si reveniti.
Buna seara...revin cu date despre citatia respectiva. Este vorba de acuzatia de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Am consultat un avocat, am facut contract de asistenta juridica, imputernicire. Problema este ca am stat de vorba cu un prieten si m-a pus pe ganduri, spunandu-mi ca avocatul mi-a luat prea multi bani. Este vorba de 600 lei tot dosarul, pana in faza in care procurorul spune daca -l trimite mai departe sau daca da doar amenda (avand in vedere ca nu implica niciun fel de foloase materiale pentru mine fapta mentionata si nu am nici antecedente- asta mi-au spus si politistul si avocatul). Mie sincer nu mi se pare mult, chiar daca in perioada asta nu ma dau banii afara din casa. Eu. stiu ca nu exista tarife standard, dar credeti ca este o suma mare?
PS. imi cer scuze daca e o intrebare deplasata, e doar informativ, avand in vedere ca habar nu am de lucrurile astea, e prima data cand ma lovesc de asa ceva
La politie nu am dat niciun fel de declaratie, am scris doar ca doresc sa ma prezint cu un avocat, atat.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
predaangela, utilizator
Nu cred ca gaseati avocat care sa va ia mai putini bani pe toata UP.
Ati facut o afacere buna insa mai depinde si cum o sa va apere.
E posibil sa primiti amenda administrativa.
da, asa a spus si politistul care se ocupa de dosar; dar pe de alta parte mi-a spus ca depinde de procuror, nu de el. Insa a spus ca este in faza de cercetare dosarul, nu s-a dispus urmarirea penala.
Aveti idee cat poate dura pana voi afla daca s-a dispus sau nu trimiterea in judecata?
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
predaangela, utilizator
Daca va trimite in judecata va citeaza.
Daca va aplica procurorul amenda o primiti acasa.
Avocatul dvs. poate depune cereri pt urgentare.

Alte discuții în legătură

Art.198 c.pr.pen Ana20o9 Ana20o9 Salut!Am si eu o problema voi incepe spunund ca este vorba de prietenul meu care lucreaza ca bodyguard la o firma din Bucuresti.S-a intamplat in urma cu mai ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de faptuitor - procedura, declaratie rzvlg rzvlg Buna ziua. Am participat acum 1 saptamana la un meci de fotbal.La sfarsitul meciului am fost retinut de jandarmi pe motiv ca m-au filmat ca am dat cu ... (vezi toată discuția)
Citatie,serviciul politiei rutiere luckas luckas am primit o citatie de la serviciul politiei rutiere an cutia postala cu un anumit termen de prezentare la dansii,eu ridicand citatia de la posta dupa termenul ... (vezi toată discuția)