avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent si indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent si indemnizatie crestere copil

din 24 08 2009 beneficiez de ind pt cresterea copilului.as dorii sa stiu daca pe perioda indem beneficiez si de stimulentul de o suta de lei.si ce perioda trebuie sa mai lucrez cand mi se termina concediul la fostul loc de munca
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:52, 10 Februarie 2011
1. Din OUG 148/2005:
Art. 3.
(1) Persoanele care sunt îndreptãţite sã beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului, reglementatã de prezenta ordonanţã de urgenţã, şi realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, beneficiazã de un stimulent în cuantum lunar de 300 lei.
...
(3) În cazul persoanelor care beneficiazã de indemnizaţia pentru creşterea copilului şi solicitã dreptul la stimulent, plata acestei indemnizaţii se suspendã.
(4) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevãzut la alin. (1) este de 100 lei.

2. Cred ca m-am grabit cand am dat raspunsul din 05.1.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea copilului razvan_dochia2002 razvan_dochia2002 Am intrat in CCC la data de 24.10.2010 (pe legea veche),daca dupa un an merg la munca primesc 500 de lei in plus la salariu sau de ei beneficiaza doar cei ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ralf84 ralf84 Buna ziua, AM si eu o nelamurire: Sunt in concediu crestere copil si am optat pt 2 ani, exista posibilitatea sa ma razgandesc si sa intrerup dupa implinirea ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii vs concediul de crestere al copilului dumea ovidiu dumea ovidiu Buna ziua! Sunt in concediu de crestere a copilului si in acelasi timp lucrez, la negru la firma respectiva, iar astazi directorul firmei mi-a propus: ... (vezi toată discuția)