avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum droguri legale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum droguri legale

Buna ziua,

Am o nedumerire si sper sa ma puteti ajuta. Intr-o seara, in scara unui bloc, 4/5 persoane consumau droguri legale(etnobotanice) in scara unui bloc. La un momentan dat, de la un etaj superior, coboara 2 politisti, confisca plicurile cu plante si ii unuia dintre ei ii scrie o dovada care spune asa: " Anul 2010, luna 12, ziua 31, orele 00:15, in Iasi. A.S. X si AG. Y ambii din cadrul Pol. Mun. Iasi, sectia III de Politie. Azi data si ora de mai sus am ridicat de la numitul M.E. de X ani o bucata de hartie in care se aflau substante vegetale de culoare verde, cu miros intepator, suspectata a fi halucinogena, substanta ce a fost sigilata cu sigiliul MAX 2163* in vedea cercetarilor. Pentru care am incheiat prezenta dovada in 2 exemplare una fiind inmanata numitului M.E.

Intrebare: Ce urmeaza sa se intample ? Mentionez ca in Iasi "Magazinele de vise" nu sunt complet interzise. Unele de ele functioneaza in conformitate cu legea. Pana in momentul de fata, M.E. nu a primit nimic de la politie. La ce sa se astepte ?
Cel mai recent răspuns: Alex111333 , utilizator 08:31, 25 August 2012
Trebuie sa se constate "legalitatea" acestor plante. Daca substantele nu se afla sub control national (drogurile si precursorii inscrisi in tabele) atunci nu poate interveni raspunderea penala deoarece substantele sunt legale (pana la o eventuala modificare) si achizitionate legal.
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
ContSters178374, utilizator
Multumesc. Insa cumparatorul ce vina are ? El a cumparat de la magazin crezand ca ele sunt legale, avand in vedere ca sunt in comert. In ultima vreme au fost multe razii de acest gen si magazinele aflate in ilegalitate au fost inchise.
pai el are o vina pt ca le.a cumparat desi stia ca e posibil sa cumpere una din alea de pe lista.. la cat sa vb de spre ele se pare ca tot sunt tentante....


P.S. data viitoare incercati cu mac si spuneti ca mancati prajituri.
PatriciaPricop a scris:

Multumesc. Insa cumparatorul ce vina are ? El a cumparat de la magazin crezand ca ele sunt legale, avand in vedere ca sunt in comert. In ultima vreme au fost multe razii de acest gen si magazinele aflate in ilegalitate au fost inchise.


Depinde daca substanta este interzisa sau nu prin lege.
Daca a cumparat de la magazin poate prezenta ca dovada bonul fiscal.
Se va face o expertiza si de abia apoi ii va chema.
Pai din cate ai relatat nimeni nu a patit nimic, doar s-au confiscat acele plicuri. In acele plicuri putea fi orice, de exemplu canabis. Dupa cum scria si pe dovada, nu s-a dat denumirea plantei, decat descrierea si s-a mentionat ca va urma sa fie cercetata substanta. Avand in vedere felul cum era "ambalata" aceasta substanta (intr-o bucata de hartie) am unele motive sa ma indoiesc de faptul ca era vorba de etnobotanice si nu de ceva ilegal si probabil acelasi dubiu l-au avut si politistii. Ca un sfat: prezentati intreaga situatie reala pentru raspunsuri concrete si nu incercati sa ascundeti nimic pt ca nu judecam ci oferim consultatii. Si mai important decat atat, nu incercati sa ii mintiti pe politisti deoarece pot fi mai intelegatori in astfel de situatii daca li se spune adevarul. Asadar daca intr-adevar e vorba de acele plante etnobotanice puteti sta linistiti.

Alte discuții în legătură

Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de etnobotanice? caddylac caddylac Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)
Cumparare cu factura. luckian21 luckian21 Buna ziua.Am o firma si as dori sa cumpar anumite produse cu factura pentru a le revinde.Daca este vreo neregularitate cu acele produse,cine e vinovatul,eu sau ... (vezi toată discuția)