avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Retroactivare,ultraactivare?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Retroactivare,ultraactivare?

In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari;
1. Cu diploma de licenta "acreditata";
2. Fara diploma de licenta "acreditata";

Acum "vine " o noua lege in care se precizeza ,"titularii existenti in mometul intrarii in vigoare in sistem isi pastreza dreptul dobandit prin concursul national de titularizare"...intrebarea mea este daca acest drept se pastreza si pentru situatia nr. 2...asta in conditiile in care si legea veche referitoare la acreditarea universitatilor se schimba
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 11:11, 8 Ianuarie 2011
multumesc...foarte logic ceea ce spuneti..pacat ca nu exista multi ca dumneavoastra in invatamant!

e dezastru cu explicarea legilor...de exemplu,ieri pe cateva ore trebuia sa vina un pensionar pe 4 ore...dar de la ISj s-a primit o hartie prin care se spunea ca nu poate fi platit la plata cu ora pentru ca pensia sa depasea 16 990( sau cat e in lege)..iar azi ii s a dat voie pentru ca ..nu am inteles prea bine...ceva legat de pensie bruta,pensie neta...ideea este ca hartia d ela ISJ era semnata de seful "auditului financiar" ,adica persoana care da "tonul"la acordarea drepturilor salariale prin scoli...
imi cer scuze pentru postarea consecutiva...completarea este act de numire?
Completarea de norma nu este act de numire, actul de numire este repartizarea initiala. Actul de completare norma are valoarea actului aditional.
Daca numirea s-a facut pentru o catedra alcatuita din ore in mai multe scoli, cadrul didactic este titular la toate scolile, cu norma de baza la una dintre ele. Prin completarea normei la una dintre scoli, se realizeaza o normalizare a incadrarii, in sensul ca se incadreaza un om pe un post. Aceste catedre divizate sunt exceptii de la regula postului.
si atunci in caz de restrangere intre 2 persoane in care unul are deja completare de norma se mai face evaluare?sau cine are postul in 2 scoli pleaca primul?
Completarea de norma este valabila un an scolar. Situatia acestuia se va rezolva de catre isj, in baza art. 136 (17) Inspectoratul şcolar centralizează la nivel judeţean posturile didactice şi orele rămase neocupate, care vor fi repartizate în ordine:
a) cadrelor didactice titulare într-o unitate de învăţământ pentru completarea normei didactice;
b) profesorilor debutanţi aflaţi în stagiul practic;
c) candidaţilor rămaşi nerepartizaţi după concursul organizat la nivelul unităţii sau al consorţiilor şcolare.

Pana la intrarea in vigoare a noii legi, avem: Anexa la OM nr. 2573 Art. 4. (1) Constituirea posturilor didactice/catedrelor si încadrarea cadrelor
didactice pe posturi didactice/catedre se realizează asigurându-se, cu prioritate,
continuitatea activităÑii didactice de predare la aceleasi clase sau grupe de elevi.
Art. 6. (1) Solutionarea în consiliul de administratie al inspectoratului scolar a
cererilor de întregire a normei formulate de cadrele didactice titulare în două sau mai multe unităti de învătământ, prin pretransfer si transfer pentru restrângere de activitate într-o singură unitate, se poate realiza conform specializării/specializărilor de pe diploma/diplomele de studii. Această categorie de personal beneficiază de toate drepturile personalului didactic prevăzute de Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările si completările ulterioare.
(2) La propunerea directorului unitătii de învătământ, în baza solicitării si cu
acordul cadrului didactic, prin decizia inspectorului scolar general se dispune
completarea normei didactice pe durata unui an scolar, cu respectarea art. 1 din
prezenta Metodologie, astfel:
a) cu ore în specialitate în unitatea de învătământ respectivă la altă/alte discipline;
b) cu ore la altă/alte unităti de învătământ de acelasi nivel.
Completarea normei didactice se propune pentru cadrele didactice care rămân în
încadrare cu cel putin jumătate de normă în specialitate, potrivit art. 1 din prezenta
Metodologie, conform actului de numire/transfer pe postul didactic/catedră, cu exceptia situatiilor prevăzute la art. 5 din prezenta Metodologie.
Art. 7. În cazul în care în unitatea de învătământ există cadre didactice titulare
pentru care nu se pot constitui catedre potrivit art. 1 din prezenta Metodologie, în mod exceptional, completarea normei didactice de predare se face prin decizia inspectorului scolar general, pe un an scolar, cu acordul cadrului didactic, la unităti de învătământ compatibile cu nivelul studiilor.
Nu e legal sa plece fara a se face punctajul, pentru ca are statut de titular.

Alte discuții în legătură

Restrangere activitate invatamant nicascoala nicascoala Buna ziua, In situatia cand o scoala se arondeaza la alta scoala (datorita nr, de elevi scazut) vor exista 2 cadre didactice la o specializare( cadrul de la ... (vezi toată discuția)
Completare norma in invatamant viorelnd viorelnd Sunt profesor titular cu decizie pe doua specializari: fizica si informatica. Situatia catedrelor/titularilor este urmatoarea: - pe informatica sunt 2,07 ... (vezi toată discuția)
Completare norma didactica Maruka Maruka Buna Ziua, Am intrat in completare de norma la nivelul inspectoratului judetean. Exista jumatati de norma cu care as putea sa-mi completez norma didactic, ... (vezi toată discuția)