avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA

As dori sa-mi deschid un PFA. Am 45 ani, si momentan nu lucrez. Care sint taxele, darile, .... ce trebuie sa le platesc dupa infiintarea PFA-ului , unde / catre cine si la ce data? Multumesc !
Da, contributia la pensie ar fi obligatorie.
Cum PFA nu are angajati, nu depune de anul acesta acea declaratie unica, iar la Casa de Pensii face un contract pe o suma pe care o decide singur (de exemplu, eu platesc pentru 400 lei/luna - la 31,3% nici nu-mi permit sa dau pentru alte sume, avind in vedere si ca sistemul de pensii este cum este).
am citit toate mesajele
sper ca v-ati lamurit
sa mai adaug si eu ceva
la finante pt. prima oara declaratia d220, apoi o singura declaratie pe an
cititi pe avocatnet.ro si ce hartii va mai tb., registre, etc, cum le inregistrati la finante
e cea mai simpla forma legala de desfasurare a activitatii
de costuri intrati la ONRC pe site si sunt tarifele afisate (costuri minime)
SPOR LA TREABA SI LA BANI
Buna ziua,

Ati putea sa mentionati va rog si articolul din noua lege a pensiilor unde se specifica ca pensia este obligatorie pentru suma de 708 ron/luna?
ContaRadulescu_srl a scris:

Buna ziua,
Ati putea sa mentionati va rog si articolul din noua lege a pensiilor unde se specifica ca pensia este obligatorie pentru suma de 708 ron/luna?

Art. 11. – (1) Persoanele prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. IV care au cel puţin vârsta de 18 ani, sunt obligate să se asigure pe baza declaraţiei individuale de asigurare.
...
(3) Venitul lunar asigurat pentru persoanele menţionate la alin. (1) este cel stabilit prin declaraţia individuală de asigurare şi nu poate fi mai mic decât suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi mai mare decât valoarea corespunzătoare a de cinci ori câştigul salarial mediu brut.
Pe anul 2011 castigul salarial mediu brut utilizat la ... este de 2022 RON.
35% * 2022 = 707.7 RON, rotunjit rezulta 708
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Declaratii,contracte pfa & semnatura electronica Ankora Ankora 1.Ce declaratie se depune si unde in termen de 15 zile de la infiintarea PFA-neplatitor TVA, CAEN 7311, iar apoi care sunt cele obligatorii, unde se depun si ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Pfa infiintat de o luna, nu stiu daca trebuie sa se inscrie la pensii sau nu (venit estimat de 1500 lei/an) ancristida ancristida Buna ziua, v-as fi recunoascatoare daca m-ati putea ajuta cu niste informatii. Cineva si-a facut un pfa acum o luna, inregistrat la Registrul Comertului si ... (vezi toată discuția)